logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

philips shb3060 - Problem ze sparowaniem słuchawek z pecetem

Przemito30 18 Gru 2015 17:34 7155 3
REKLAMA
  • #1 15251435
    Przemito30
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam pięknie.
    Mam problem pewien ze słuchawkami Philips shb 3060 bluetooth bezprzewodowymi,które otrzymałem w prezencie.
    Mianowicie-mam problem ze sparowaniem tego sprzętu z komputerem,który posiada system Windows 8.1 i nie jestem pewien,czy posiada opcję bluetooth.
    Czy ktoś z Państwa,mógłby mi podpowiedzieć,jak poprawnie sparować komputer ze słuchawkami-nadmieniam,że posiadają protokół A2DP.
    Jestem zupełnym dyletantem w kwestii elektroniki.
    Czy będę potrzebować jakiegoś adaptera usb do pc,by mój komputer ujrzał te słuchawki?
    Słyszałem,że należy nabyć adapter audio stereo,by urządzenie "odbierało"dźwięki z pc ale i "nadawało je"ze słuchawek na pc?
    Czy to prawda i jaki adapter polecają mi Państwo nabyć o ile to niezbędne?
    Bardzo proszę o kompetentną pomoc,będę ogromnie wdzieczny.
    P.S.ze sparowaniem smartfona i owych słuchawek nie ma problemu.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 15251627
    h3c4
    Poziom 15  
    Ocena: 100
    Jeśli jest to komputer stacjonarny to na 99% nie ma wbudowanego modułu bluetooth, więc trzeba zakupić np. "Adapter Bluetooth CSR V4.0 Class II USB "
    Jeśli laptop Bluetooth powinien być i zostaje kwestia tylko sparowania (wyszukanie urządzenia + połącz + przestawienie sygnału audio na odpowiednie wyjście w tym przypadku Bluetooth).

philips shb3060 - Problem ze sparowaniem słuchawek z pecetem
  • REKLAMA
  • #3 15251790
    Przemito30
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Dziękuję ślicznie za odpowiedź.
    Posiadam komputer stacjonarny.
    Jeśli zatem zakupię wymieniony adapter,to bez trudu będę mógł słuchać muzyki na YouTube i prowadzić rozmowy na Skype?
    Pozdrawiam pięknie,życzę miłego wieczoru.
REKLAMA