Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Philips 50PUT6400 nie odtwarza filmów z dysku sieciowego

27 Gru 2015 01:44 1329 7
  • Poziom 12  
    Dzisiaj kupiłem tego Philipsa z większym ekranem niż dotychczasowy i z Androidem, działa bez zarzutu, tylko nie chce odtwarzać filmów z dysku sieciowego. Dostęp do sieci ma bo przeglądarka działa, widzi również dysk sieciowy NAS, widzi zawartość dysku, widzi filmy (w formacie AVI i nie jest to problem z kodekiem bo z pendriva przez USB odtwarza prawidłowo) najpierw połączyłem go przewodem do routera, potem zmieniłęm łącze na wi-fi i dalej to samo. z laptopa i poprzedniego telewizora wszystko jest o.k, natomiast ten jakoś ''uparł się". Za wielu możliwości konfiguracyjnych sieci nie mam i już nie wiem gdzie szukać.Za każdym razem gdy próbuję odtworzyć film powtarza "nie można odczytać lub znaleźć pliku". Dla ułatwienia dodam że mieszkam w UK, link do Tv: http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3925041.htm
    Jeżeli ktoś ma pomysł gdzie szukać przyczyny będę zobowiązany.
  • Poziom 43  
    Leszekkar napisał:
    dysk sieciowy NAS

    Może trzeba na tym serwerze zainstalować jakiś media serwer.
    A co to dokładnie za serwer?.
  • Poziom 12  
    to jest D-link 323, 2x1TB, ma już około 5 lat i jest ustawiony jako serwer multimedialny, ale wszystko go widzi, lapek z win7, drugi z linuxem, tv, PS3. Może to wina Androida w nowym tv, może trzeba doinstalować jakąś aplikację, ale jak producent mówi, powinien działać "z buta"
  • Poziom 43  
    A zobacz - może jest nowsze oprogramowanie do tego tv na stronie Philipsa - jeśli tak, to wgrać.

    To, że serwer ma 5 lat nic nie znaczy - być może czas zaktualizować właśnie ten media serwer, by nowsze tv go widziały - tu standardy i wersje danej aplikacji też się zmieniają.
  • Poziom 12  
    soft do Philipsa mam wgrany najnowszy, spróbuję jeszcze upgrade dysku, może faktycznie dlatego nie gada - sprawdzałem, nie ma nowszej wersji :(
  • Poziom 2  
    Witam.Mam z tym tv podobny problem.Ps3 Media Serwer pokazuje komunikat 'brak plików w folderze' natomiast Uniwersal Media Serwer wszystko widzi,ale po wciśnięciu filmu tylko czarny ekran.Wszystko gra natomiast przy All Media Player ale nie odtwarza napisów.Walczę z tym telewizorem od 6 dni i jedynie podlączenie do niego PS3 dało wynik pozytywny czyli odtwarza filmy i napisy ale wtedy oczywiście wykorzystuje wtedy serwer dlna play station.Myślę że to właśnie serwer w tv jest mizerny.Jeśli ktoś ma jakiś pomyślunek w tej kwestii to proszę także o pomoc jak odtwarzać filmy z napisami w tym ....... tv
  • Poziom 2  
    Witam ponownie.Wszystkie problemy rozwiązało wgranie odtwarzacza multimedialnego Kodi .Polecam i pozdrawiam.
  • Poziom 12  
    Dwa upgrade'y nie pomogły ale po zainstalowaniu KODI wszystko jest jak należy i TV odtwarza mi filmy z dysku sieciowego. Dzięki za info :)