logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki odtwarzacz DVD z USB i obsługą wielu formatów wideo polecacie?

ForumowyLudzik 27 Gru 2015 14:31 828 4
REKLAMA
  • #1 15273092
    ForumowyLudzik
    Poziom 3  
    WItajcie

Szukam odtwarzacza DVD z możliwością odczytu plików także z pamięci USB.

Obecnie posiadam Philips DVP2880/58 (do Tv podłączony HDMI) który niezbyt spełnia moje oczekiwania. Tzn. zakodowanie AVI w Xvid, DivX itp nie odpala... Mp4 nie odpala (ale to akurat nie ma nawet w danych technicznych), co chwila komunikat, że nie obsługuje danego kodeka (mimo, że Avi i Divx powinien), komunikaty, że nie obsługuje rozdzielczości (nie pamiętam jakiej, chyba chodziło o 1920/1080)... a szkoda gadać. Chyba tylko mpg z kompresją mpeg4 działa. Ale nie o tym tu mowa. CHYBA, że macie napisze ktoś jak zrobić aby film był najlepszej jakości i był czytany przez tej odtwarzacz.

DO SEDNA.

Chciałem Was prosić o pomoc w wyborze jakiegoś odtwarzacza DVD, który będzie czytał pamięci USB oraz będzie w stanie otworzyć możliwie najwięcej formatów wideo (super by było, gdyby MP4 odpalił) a jednocześnie nie marudził, że dana rozdzielczość nie jest obsługiwana (nigdy nie miałem problemów na starym odtwarzaczu z jakimikolwiek plikami - nazwy nie pamięta).

Ktoś coś może polecić ?

Cena tak do 250zł.

Innego sposobu odtworzenia plików z USB i DVD chyba nie ma ? (Nie licząc laptopa, pc itp bo to ponad 250zł).
  • REKLAMA
  • #2 15273293
    wiertacz
    Poziom 35  
    Ocena: 381
    Pliki z pamięci usb można odtwarzać bezpośrednio w tv.
    Skoro obecny odtwarzacz podłączony jest do tv przez hdmi to śmiem wnioskować że posiadasz tv lcd który chyba posiada takowe złącze i może jakieś pliki odtwarzać.
  • REKLAMA
  • #3 15273305
    Alfax
    Poziom 28  
    Ocena: 134
    Jeżeli twoje DVD jest techniczne sprawne (tzn. odtwarza płyty) i nie zależy ci na odtwarzaniu płyt blu-ray, to może zostaw sobie tego Philipsa do płyt, a do odtwarzania plików z filmami dokup sobie drugie urządzenie.
    Poszukaj w google pod hasłem "odtwarzacz multimedialny". W zakresie swojej ceny, albo trochę powyżej znajdziesz sporo ciekawych urządzeń.
    Zalety:
    - na ogół na androidzie, instalujesz odtwarzacz jaki chcesz ze sklepu, aktualizacje itd.
    Pozdrawiam i wesołych Świąt
  • REKLAMA
  • #4 15274301
    ForumowyLudzik
    Poziom 3  
    Zależy mi na odtwarzaniu płyt DVD z nagranymi zdjęciami i filmikami... to dla rodziców ma być. Przecież nie powiem mamie "zrzuć sobie to co chcesz zobaczyć na karte pamieci lub usb, później usuń jak Ci sie znudzi i nagraj co innego..."
  • #5 15274647
    Alfax
    Poziom 28  
    Ocena: 134
    Wiesz, w swoim poście napisałeś, że:
    ForumowyLudzik napisał:

Szukam odtwarzacza DVD z możliwością odczytu plików także z pamięci USB.

oraz, że:
    ForumowyLudzik napisał:

Chciałem Was prosić o pomoc w wyborze jakiegoś odtwarzacza DVD, który będzie czytał pamięci USB

a teraz piszesz, że właściwie te wszystkie filmy i zdjęcia chcesz odtwarzać z płyt? To po co aż dwa razy zaznaczałeś, że zależy ci na odtwarzaniu z USB? Dodatkowo wymieniasz całą furę formatów, którą chciałbyś odtwarzać mimo, że ten odtwarzacz (jak i wszystkie DVD) ma bardzo ograniczone możliwości w tym zakresie. A już na pewno nie licz, że jakieś DVD:
    ForumowyLudzik napisał:

będzie w stanie otworzyć ... (super by było, gdyby MP4 odpalił)

Jeżeli to ma być z płyt, to konwertuj filmy do formatu DVD przed nagraniem i już.
REKLAMA