logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór telewizora LCD 40 cali z WiFi i Smart TV do 2000 zł - jakie modele?

djlg 27 Gru 2015 21:31 1446 6
REKLAMA
  • #1 15274441
    djlg
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam serdecznie,
    Proszę o pomoc w wyborze tv.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 20m2
    2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 4 metry
    3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-4
    4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? raczej na wprost
    5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? raczej wisieć, ale ostatecznie może stać
    6. Jak słońce świeci w pokoju? z boku
    7. Jaki masz obecnie telewizor? Samsung LE32B430 - jestem zadowolony z jakości obrazu
    8. Co chcemy aby telewizor posiadał? koniecznie WiFi - router jest w innym pokoju, żona ogląda co jakiś czas seriale na player.pl itp., jakiś "smart" z przeglądarką lub androidem, przydałaby się możliwość podłączenia bezprzewodowej klawiatury i myszki
    9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? naziemny cyfrowy
    10 .Jakie urządzenia? przydałaby się możliwość podłączenia komputera przez wejście d-sub (PC VGA)
    11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? max 2-3 godziny
    12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? matową
    13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? dzieci - bajki, rodzice - wiadomości, seriale z tvn i telewizyjnej 2, youtube itp.
    14. Czy zamierzasz serfować po internecie? chciałbym sprawdzić prognozę pogody itp., oglądać filmy na serwisach typu player.pl
    15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? dzieciaki w proste gry przez przeglądarkę (np. na www.miniminiplus.pl)
    16. Preferencje co do marki? brak
    17. Preferencje co do wielkości? około 40 cali
    18. Co Cię denerwuje w telewizorach? "efekt teatru", chociaż podobno można wyłączyć wszystkie ulepszenia i obraz będzie "normalny"; sterowanie kursorem w "smartach" przyciskami za pomocą zwykłego pilota
    19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? ja będę oglądał głównie wieczorami
    20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? do około 2 tys. pln
    21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? nie interesuje mnie 3D
  • REKLAMA
  • #2 15275301
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 15275831
    djlg
    Poziom 11  
    Teraz mam 32 cale i wystarcza - nie jestem fanem oglądania w "dużym" rozmiarze niedoskonałości obrazu z naziemnej telewizji cyfrowej.

Rozeznałem trochę temat - rozważam:
    SONY KDL-40R550C
    SAMSUNG UE40J6200

a może Android - tylko, czy to będzie stabilnie działać??

Philips 40PFH5500/88 Android
    SONY KDL43W755C ANDROID - nie wiem, czy jest wart dopłaty względem powyższego Philipsa

Teraz do LCD mam podpięty komputer - dzieci (3 i 6 lat) mają trochę zabawy - może Android zastąpiłby stary zestaw.

LOCOLOCO - zachęcił mnie Twój test na http://www.hdtv.com.pl/forum/philips/119929-p...ziwe-centrum-rozrywki-wspierajace-flasha.html

Czy na androidzie - na przeglądarce będzie można bez problemu przeglądać i grać na miniminiplus.pl?
    Czy bezprzewodowa standardowa klawiatura i mysz Logitecha będą współpracować z takim tv, czy trzeba kupić dedykowane urządzenia?

Macie jakieś propozycje co do wyboru modelu względem moich uwag w pierwszym poście.
  • REKLAMA
  • #4 15275880
    Mariano11
    Poziom 28  
    Ocena: 43
    Philips 40PFH5500/88 bardzo chwalony - dobra cena, plus do tego Android.
  • REKLAMA
  • #5 15276306
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 15301981
    djlg
    Poziom 11  
    Na ten moment moim faworytem jest "stary" model Samsunga - UE40H6400. W porównaniu do serii J6xxx jest w standardzie dodatkowy pilot i 3D. W secie spotkałem baaaardzo dużo pozytywnych informacji na temat tego tv.
  • #7 15309062
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje telewizora LCD 40 cali z WiFi i Smart TV do 2000 zł, przeznaczonego do pomieszczenia o powierzchni 20 m², z odległością oglądania 4 metrów. Wśród rozważanych modeli znajdują się: SONY KDL-40R550C, SAMSUNG UE40J6200, Philips 40PFH5500/88 oraz SONY KDL43W755C. Użytkownik preferuje telewizor z systemem Android, który umożliwi przeglądanie stron internetowych oraz podłączenie bezprzewodowej klawiatury i myszki. Wskazano również na model Samsung UE40H6400, który cieszy się pozytywnymi opiniami, zwłaszcza za dodatkowy pilot i funkcję 3D.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA