Witam serdecznie,
Proszę o pomoc w wyborze tv.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 20m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 4 metry
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? raczej na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? raczej wisieć, ale ostatecznie może stać
6. Jak słońce świeci w pokoju? z boku
7. Jaki masz obecnie telewizor? Samsung LE32B430 - jestem zadowolony z jakości obrazu
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? koniecznie WiFi - router jest w innym pokoju, żona ogląda co jakiś czas seriale na player.pl itp., jakiś "smart" z przeglądarką lub androidem, przydałaby się możliwość podłączenia bezprzewodowej klawiatury i myszki
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? naziemny cyfrowy
10 .Jakie urządzenia? przydałaby się możliwość podłączenia komputera przez wejście d-sub (PC VGA)
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? max 2-3 godziny
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? matową
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? dzieci - bajki, rodzice - wiadomości, seriale z tvn i telewizyjnej 2, youtube itp.
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? chciałbym sprawdzić prognozę pogody itp., oglądać filmy na serwisach typu player.pl
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? dzieciaki w proste gry przez przeglądarkę (np. na www.miniminiplus.pl)
16. Preferencje co do marki? brak
17. Preferencje co do wielkości? około 40 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? "efekt teatru", chociaż podobno można wyłączyć wszystkie ulepszenia i obraz będzie "normalny"; sterowanie kursorem w "smartach" przyciskami za pomocą zwykłego pilota
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? ja będę oglądał głównie wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? do około 2 tys. pln
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? nie interesuje mnie 3D
Proszę o pomoc w wyborze tv.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 20m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 4 metry
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1-4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? raczej na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? raczej wisieć, ale ostatecznie może stać
6. Jak słońce świeci w pokoju? z boku
7. Jaki masz obecnie telewizor? Samsung LE32B430 - jestem zadowolony z jakości obrazu
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? koniecznie WiFi - router jest w innym pokoju, żona ogląda co jakiś czas seriale na player.pl itp., jakiś "smart" z przeglądarką lub androidem, przydałaby się możliwość podłączenia bezprzewodowej klawiatury i myszki
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? naziemny cyfrowy
10 .Jakie urządzenia? przydałaby się możliwość podłączenia komputera przez wejście d-sub (PC VGA)
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? max 2-3 godziny
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? matową
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? dzieci - bajki, rodzice - wiadomości, seriale z tvn i telewizyjnej 2, youtube itp.
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? chciałbym sprawdzić prognozę pogody itp., oglądać filmy na serwisach typu player.pl
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? dzieciaki w proste gry przez przeglądarkę (np. na www.miniminiplus.pl)
16. Preferencje co do marki? brak
17. Preferencje co do wielkości? około 40 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? "efekt teatru", chociaż podobno można wyłączyć wszystkie ulepszenia i obraz będzie "normalny"; sterowanie kursorem w "smartach" przyciskami za pomocą zwykłego pilota
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? ja będę oglądał głównie wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? do około 2 tys. pln
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? nie interesuje mnie 3D