logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Whirlpool AWE4519 - błąd przy programie Delikatne, kontrolka serwis

adriantracz 28 Gru 2015 16:14 2442 12
REKLAMA
  • #1 15276320
    adriantracz
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    Witam.
    Mam do naprawy pralkę (marka i model w temacie ), otóż pralka działa normalnie dopóki nie włączę rodzaju prania ,,Delikatne", po wykonaniu prania zasadniczego zapala kontrolkę serwis.
    Po kilku anulowaniach programu, pierze dalej.
    Dodam że, pralka była zakupiona dwa lata temu a, była użyta tylko cztery razy.
  • REKLAMA
  • #2 15276855
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 15281508
    adriantracz
    Poziom 14  
    Witam.
    Zapalają się wszystkie diody sygnalizujące rodzaj prania czyli, pranie wstępne ,zasadnicze itp do tego dioda serwis.
  • #4 15293862
    adriantracz
    Poziom 14  
    Może ktoś pomoże jednak?
  • #5 15293950
    peter falk
    Specjalista AGD
    Ocena: 3358
    adriantracz napisał:
    pralka działa normalnie dopóki nie włączę rodzaju prania ,,Delikatne", po wykonaniu prania zasadniczego zapala kontrolkę serwis

Co to za bełkot?
    Przeczytaj swoją wypowiedź jeszcze raz :!: - rozumiesz coś ?
    Rozwiń opis usterki - dodaj szczegóły
  • REKLAMA
  • #6 15297393
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 15333353
    adriantracz
    Poziom 14  
    Napisze jeszcze raz , pralka pracuje prawidłowo na rożnych rodzajach prania z wyjątkiem opcji ,,delikatne" .
    Po włączeniu wyżej wymienionej funkcji, zostają wykonywane po kolei pod funkcje programu lecz, przy końcu pierwszej pod funkcji (pranie zasadnicze) pralka podaje komunikat w postaci zaświecenia diod pranie wstępne, zasadnicze, płukanie,stop płukanie, wirowanie wypompowanie, serwis i miga Led od stop.
    Ledy sygnalizujące usterkę odkręć kran i zapchany filtr nie świeca.
    Grzałka była sprawdzana na u pływalność miernikiem 20 Mom i jest ok jej rezystancja to 26om .
    Mam nadzieje że teraz każdy zrozumiał o co mi chodzi.
    Załączniki:
    • Pralka Whirlpool AWE4519 - błąd przy programie Delikatne, kontrolka serwis 2.gif (266.28 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #8 15333840
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 15337595
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #10 15338734
    adriantracz
    Poziom 14  
    Witam.
    Pralka nie posiada zegara odliczającego czas do końca,
    Proszę się nie sugerować jak jest ustawione rodzaj prania bo zostało ono przekręcone chwilowo, nie zauważyłem wszystko dzieje się na praniu delikatne :d
  • #11 15343652
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #12 15345326
    adriantracz
    Poziom 14  
    Chwilowo nie jestem w domu, jak wrócę dam znać co i jak.
  • #13 15345335
    peter falk
    Specjalista AGD
    Ocena: 3358
    adriantracz napisał:
    Mam nadzieje że teraz każdy zrozumiał o co mi chodzi.

Zrozumiał (JA), lecz przecinki w Twoich zdaniach: pała :!:
    Tak na przyszłość: na forum formułuj swoje myśli za pomocą innych istot, bardziej dojrzałych we Wszechświecie

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pralką Whirlpool AWE4519, która działa poprawnie na większości programów, ale przy wyborze opcji "Delikatne" zapala się kontrolka serwisowa. Po wykonaniu prania zasadniczego, pralka sygnalizuje usterkę poprzez zapalenie diod dla różnych funkcji prania oraz kontrolki serwisowej. Użytkownik sprawdził grzałkę, która działa prawidłowo, a diody sygnalizujące inne usterki nie świecą. Uczestnicy dyskusji sugerują, aby użytkownik dostarczył więcej szczegółów dotyczących świecących diod oraz zdjęcie panelu, co może pomóc w diagnozie problemu.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA