logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

yaesu ft-897 - Jak ustawiać częstotliwość i rodzaj modulacji poprzez Logger32 ?

Janek-Szczecin 28 Gru 2015 19:56 3846 7
REKLAMA
  • #1 15277176
    Janek-Szczecin
    Poziom 8  
    Ocena: 3
    Mam:
    1. Yaesu FT-897
    2. Program logujący Logger32
    3. Kabel CAT - USB
    4. Zainstalowany sterownik do kabla (był w załączeniu z kablem)

Zamiar:
    1. Po uruchomieniu Telnetu w Loggerze pojawia się okno DX Spots. Po kliknięciu na interesującą informację (stację) chciałbym aby radio automatycznie przestroiło się na pasmo, częstotliwość i rodzaj modulacji jaka jest zapisana w DX Spots przy wybranej stacji.

Nie wiem jak to zrobić.
    1. Podłączam radio kablem do komputera.
    2. Uruchamiam Loggera32.
    3. Łączę się z Telnetem.
    4. Pojawiają mi się wpisy z pracującymi stacjami.
    5. Radio z komputerem połączone kablem CAT.
    6. Klikam w oknie DX Spots na wybraną stację ale zmieniają się tylko dane w oknie Loggera (w oknie wpisywania nowych QSO). Radio pozostaje niewzruszone. Muszę zmieniać jego ustawienia nadal ręcznie.

Proszę o pomoc. O poprowadzenie za rękę.
    Załączniki:
    • yaesu ft-897 - Jak ustawiać częstotliwość i rodzaj modulacji poprzez Logger32 ? CAT-USB-Yaesu.JPG (18.06 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 15519197
    Janek-Szczecin
    Poziom 8  
    Nie rozwiązałem problemu
  • REKLAMA
  • #5 15530851
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 15531161
    SP5IT
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1669
    Napisałem ci, że mogę podłączyć się przez Teamviewera i szybko sprawdzić co masz źle że nie działa. Ponieważ nie znasz się na tym zadawanie pytań i czekanie na odpowiedź spowoduje, że nie odpalisz tego do wakacji.
    M
  • #7 15531940
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #8 15805900
    Janek-Szczecin
    Poziom 8  
    Proszę Administratora o zamknięcie tematu.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada radio Yaesu FT-897 oraz program Logger32, z zamiarem automatycznego przestrojenia radia na częstotliwość i rodzaj modulacji wybranej stacji z okna DX Spots. Po podłączeniu radia do komputera i uruchomieniu Logger32, użytkownik napotkał problem, ponieważ radio nie zmienia ustawień po kliknięciu na stację w Loggerze. W odpowiedziach na forum pojawiły się sugestie dotyczące pomocy technicznej, jednak użytkownik nie zrozumiał wcześniejszych wskazówek. Ostatecznie problem został rozwiązany dzięki pomocy innego użytkownika, a temat został zamknięty.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA