logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kierownica Logitech G27 - odchylenie przy jeździe na wprost, kalibracja nie działa

Marq1111 29 Gru 2015 16:02 3285 4
REKLAMA
  • #1 15279691
    Marq1111
    Poziom 2  
    Witam

To jest mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość.
    Mam problem z kierownicą logitech G27 otóż od pewnego czasu zauważyłem że żeby jechać na wprost muszę mieć skręconą kierownicę w prawo o jakieś 15-20%.
    Kierownica Logitech G27 - odchylenie przy jeździe na wprost, kalibracja nie działa
    Na obrazku widać jak program logitech proflier czyta kierownicę kiedy jest ustawiona idealnie na wprost ( nie jest skręcona). Problem jest na pewno z jakimiś ustawieniami gdyż sprawdzałem ją na drugim komputerze i jest wszystko ok.I jeszcze jedno wielkość odchyłu zależy od ustawienia obrotu kierownicy czyli gdy mam ustawioną na 180 stopni to jest ok a gdy ustawie na 900 stopni wtedy odchył jest największy. Mam nadzieje że w miarę możliwości wytłumaczyłem mój problem.
    Jest on bardzo uciążliwy i od dłuższego czasu nie mogę znaleźć na niego rozwiązania. Kierownicę wysyłałem juz nawet do logitecha ale oni mi też nie pomogli. Oprogramowania i sterowniki ściągałem ze strony producenta. Posiadam oprogramowanie windows 7. Bardzo proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 15297426
    kitor
    Poziom 34  
    Ocena: 125
    Lukson napisał:
    Trzeba wymienić ten element:

Wiem że w tych kierownicach padał enkoder, ale autor tematu napisał wyraźnie

Cytat:
    Problem jest na pewno z jakimiś ustawieniami gdyż sprawdzałem ją na drugim komputerze i jest wszystko ok.

Na miejscu kolegi zacząłbym od pełnego usunięcia i ponownej instalacji sterowników.
  • REKLAMA
  • #4 15297767
    Lukson
    Poziom 33  
    Ocena: 128
    Jakoś ta linijka mi umknęła.

Usunąć wszystkie sterowniki, ściągnąć DxTweak2, podłączyć kierownicę bez oprogramowania logitech'a i sprawdzić poprawność ustawienia osi.
  • #5 15299244
    Marq1111
    Poziom 2  
    Lukson zrobiłem tak jak napisałeś, i ten program DxTweak2 pokazuje ze jest ok i nie ma żadnych zbieżności. Ale co dalej mogę zrobić?
REKLAMA