Witam. Mam problem z uruchomieniem starego komputera. Części leżały ponad pięć lat i w końcu postanowiłem je uruchomić. Były problemy, bo dysk pojemności 80GB miał zaledwie 32GB. Windows XP nie chciał odpalić, więc zainstalowałem z płyty instalacyjnej na nowo. Jakoś dziwnym trafem nie było komendy "w celu startu płyty wciśnij jakikolwiek klawisz" tylko od razu płyta startowała.
Wiedziałem, że dysk jest uszkodzony, bo na dysku były 3 partycje system widział tylko jedną, ale Windows pracował.
Chciałem jakoś odzyskać resztę pojemności dysku kombinowałem z płytą ratunkową "Rescue Kit Expess 9.0", tyko zamiast naprawić, to zepsułem, bo po załączeniu wyświetla się ekran m/n załącz system awaryjnie. Problem leży w tym, że klawiatura nie jest aktywna. Można wejść do biosu, w biosie klawiatura jest aktywna.
Uruchamia się system operacyjny Lucid Puppy 5.2.8 klawiatura aktywna. Próbowałem jeszcze z programem MHDD, płyta odpala, ale klawiatura nie jest aktywna, następnie CD-Linux tu klawiatura jest aktywna, ale nie mogę przejść logowania.
Zwracam się do Szanownych, może ma ktoś jakiś pomysł na uruchomienie tego sprzętu?
Kondensatory na płycie sprawdzone, bios płyty zresetowany.
Zasilacz: Deer 400W
Procesor: AMD SempronTM 64 3300+ cache 128/754
Pamięć: 512 MB Super RAM KINGMAX DDR 400MHz
Karta grafiki: GeForce FX 5500 256MB
Dysk twardy: 80GB 7200 obrotów Samsung
Płyta główna : ASRock AGP 8X
Z okazji Nowego Roku życzę wszystkim forumowiczom Szczęśliwego 2016 Roku.
Wiedziałem, że dysk jest uszkodzony, bo na dysku były 3 partycje system widział tylko jedną, ale Windows pracował.
Chciałem jakoś odzyskać resztę pojemności dysku kombinowałem z płytą ratunkową "Rescue Kit Expess 9.0", tyko zamiast naprawić, to zepsułem, bo po załączeniu wyświetla się ekran m/n załącz system awaryjnie. Problem leży w tym, że klawiatura nie jest aktywna. Można wejść do biosu, w biosie klawiatura jest aktywna.
Uruchamia się system operacyjny Lucid Puppy 5.2.8 klawiatura aktywna. Próbowałem jeszcze z programem MHDD, płyta odpala, ale klawiatura nie jest aktywna, następnie CD-Linux tu klawiatura jest aktywna, ale nie mogę przejść logowania.
Zwracam się do Szanownych, może ma ktoś jakiś pomysł na uruchomienie tego sprzętu?
Kondensatory na płycie sprawdzone, bios płyty zresetowany.
Zasilacz: Deer 400W
Procesor: AMD SempronTM 64 3300+ cache 128/754
Pamięć: 512 MB Super RAM KINGMAX DDR 400MHz
Karta grafiki: GeForce FX
Dysk twardy: 80GB 7200 obrotów Samsung
Płyta główna : ASRock AGP 8X
Z okazji Nowego Roku życzę wszystkim forumowiczom Szczęśliwego 2016 Roku.