logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Błąd 0xc000007b po aktualizacji z Windows 7 do Windows 10 - brak reakcji urządzeń

Escs 03 Sty 2016 22:40 1779 6
REKLAMA
  • #1 15297740
    Escs
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam.Dzisiaj postanowiłem zaktualizować sobie system z Win 7 na 10.Po pobraniu,wpisaniu klucza i konfiguracji systemu zresetowal się(tak miało być) gdy doszło do momentu pokazania się loga Windowsa i tego kółka od ladowania wyskakuje błąd "0xc000007b" i po czym przerzuca mnie do tak jakby Menu z wyborem ponownego uruchomienia lub wybrania opcji zaawansowanych i tak w kółko.Dodam,że nie mogę wejść do tych "opcji",nie reaguje ani myszka ani klawiatura choć widać,ze działają.
  • REKLAMA
  • #2 15298039
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    Jaka wersja twojego Win7? i jaka wersja 10? Są przypadki że samoistnie system aktualizuje się do 64 lub 32 przez co komputer pozniej nie chce się uruchomić.
    Pewnie nie zwróciłeś na to uwagi.
    Możliwe że w twoim tak mogło być.
    Druga sprawa to aktualizacja mogła nie pójść do końca pomyślnie po mimo że niby była dobra.
    Możesz spróbować naprawy. W sieci znajdziesz odpowiednie wskazówki.
    To moje sugestie. Poczekajmy na innych.
  • REKLAMA
  • #4 15298097
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    No właśnie. Niedawno ktoś tu na forum też miał podobny problem z aktualizacją o ile dobrze pamiętam. Wersja jest istotna i to bardzo.
  • REKLAMA
  • #5 15298252
    Matuzalem

Poziom 43  
    Ocena: 1091
    Escs:
    - Podaj, proszę, układ partycji na dysku systemowym.
    - Dlaczego, skoro to upgrade wpisałeś klucz (i od czego on był)? Przy aktualizacji tego robić nie należy. Tę procedurę można wykorzystać w wypadku czystej instalacji dokonanej zamiast upgrade'u. W jego wypadku na monit o klucz trzeba wybrać "pomiń".
    Konto firmowe:
    Doradztwo podatkowe
    Wilczyńskiego 25/13, Olsztyn, 10-686
  • REKLAMA
  • #6 15301492
    Escs
    Poziom 2  
    Nie mam pojęcia o co chodzi z tym układem partycji,ten upgrade pobrałem ze strony microsoftu,ale klucz i tak był potrzebny(nie było opcji "pomiń").Konieczny będzie reinstall systemu na win 7 czy powinno się obejść bez tego?No i jeszcze pozostaje kwestia,że tak powiem niemocy myszki w "menu" gdzie można wybrać opcje "opcje zaawansowane" oraz "ponowne uruchomienie".
  • #7 15308944
    Escs
    Poziom 2  
    Refresz.Otwarty jestem na jakiekolwiek pomysły.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał błąd "0xc000007b" po aktualizacji systemu operacyjnego z Windows 7 (64-bit) do Windows 10. Po wprowadzeniu klucza i konfiguracji systemu, komputer nie reaguje na myszkę ani klawiaturę, co uniemożliwia dostęp do opcji naprawy. Użytkownicy sugerują, że problem może wynikać z nieprawidłowej wersji systemu lub błędów podczas aktualizacji. Wskazują również na konieczność sprawdzenia układu partycji oraz na to, że klucz nie powinien być wpisywany podczas aktualizacji. Proponują naprawę systemu lub reinstalację Windows 7 jako potencjalne rozwiązania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA