logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opinie o telewizorze Thomson 55 LED 55FA5405 - warto kupić?

karolwenski 08 Sty 2016 10:51 2238 9
REKLAMA
  • #1 15312866
    karolwenski
    Poziom 9  
    Witajcie,
    Chciałbym zakupić telewizor Thomson 55" LED 55FA5405. Proszę o opinie na temat tego sprzętu. Generalnie nic w Internecie nie znalazłem.
  • REKLAMA
  • #2 15313095
    pawelhd
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Jest to telewizor z kategorii "najtańszy i największy"- bardzo słaba jakość wykonania, co zresztą widać już po pilocie. Miałem okazję oglądać go na ekspo w Auchanie czy też Carrefour (nie pamiętam dokładnie). Jakość obrazu naprawdę słaba, z sygnału DVB-T konkretna pikseloza. Menu bardzo ubogie, przypominające Blaupunkta czy Mante. Do PUBu czy też jako baner reklamowy TV się nada.

Jeżeli mam być szczery to radzę zweryfikować budżet na TV, bo w tej cenie ciężko będzie o w miarę dobre 55''. Za 2300 kupisz dobre 50''/
  • REKLAMA
  • #3 15313153
    karolwenski
    Poziom 9  
    OK - to mi bardzo pomogło. A co możecie polecić jeśli chodzi o 55' w cenie do 2700 zl powiedzmy. Ewentualnie 50' jeśli warto mieć te 5' mniej a mieć lepszy sprzęt. Zależy mi żeby miał WIFI i SMARTV.
  • #4 15313168
    pawelhd
    Poziom 10  
    Ciężko będzie o dobry 55'' w tym przedziale cenowym. Ja bym zszedł na 50''- modeli jest bardzo dużo i co użytkownik/ sprzedawca to co innego doradzi.
    Obecnie w bardzo dobrej cenie (2490zł) można wyhaczyć Samsunga 50H6400 z dwiema parami okularów w zestawie. Przyzwoity telewizor w przyzwoitych parametrach.

Odpowiedz na regulaminowe pytania- będziemy mogli dobrać jakiś model szczegółowo. Uwierz, że taka głupia odległość czy też podłączone urządzenia mają ogromne znaczenie.
  • REKLAMA
  • #5 15313188
    karolwenski
    Poziom 9  
    1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 27m2
    2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3,5 m
    3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2
    4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? raczej na wprost
    5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? wisieć
    6. Jak słońce świeci w pokoju? tak że nie pada na tv
    7. Jaki masz obecnie telewizor? LG 37'
    8. Co chcemy aby telewizor posiadał? wifi / smart tv/ może być 3D
    9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? INEA via HDMI
    10 Jakie urządzenia? laptop hdmi/wifi
    11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 5
    12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? matową ale rozwarzę błysk jak jeśli warto
    13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? TV głównie i czasem filmy z PC
    14. Czy zamierzasz serfować po internecie? tak ale rzadko
    15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? nie
    16. Preferencje co do marki? nie
    17. Preferencje co do wielkości? minimum 50'
    18. Co Cię denerwuje w telewizorach? w sumie nic
    19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? wieczorami / ewent. w dzień w weekend
    20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 2500 +-200
    21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? może mieć - bez znaczenia
  • REKLAMA
  • #6 15313577
    pawelhd
    Poziom 10  
    Zostałbym przy tym Samsungu 50H6400 (2490zł) masz dwie pary okularów w zestawie, dobry smart TV, przyzwoity obraz. Weź sobie z INEI moduł CAM- nie musisz mieć wtedy dekodera i masz wszystko pod jednym pilotem. Po podłączeniu dysku twardego masz funkcję nagrywania i time shift.
    Unikaj wynalazków typu Blaupunkt czy Technika, bo się można naciąć
  • #7 15313595
    karolwenski
    Poziom 9  
    A gdzien ten TV w tej cenie ?

Zaliczyłem mały błąd. TV z Polsatu Cyfrowego oczywiście.
  • #8 15313618
    pawelhd
    Poziom 10  
    Obecnie jest za 2490 zł w Media Expert, ale tylko przy zakupie internetowym z możliwością odbioru w salonie lub z wysyłką kurierską. Na sklepie jest w większej cenie.
  • #9 15314322
    karolwenski
    Poziom 9  
    a cos z 4k w tej cenie? ewentualnie led w granicach 2800
  • #10 15320953
    karolwenski
    Poziom 9  
    Podbijam temat

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy wyrażają negatywne opinie na temat telewizora Thomson 55 LED 55FA5405, wskazując na słabą jakość wykonania, niską jakość obrazu oraz ubogie menu. Zamiast tego, rekomendują rozważenie zakupu modelu Samsung 50H6400, który oferuje lepsze parametry, w tym funkcje Smart TV i możliwość nagrywania. Użytkownicy sugerują, że w przedziale cenowym do 2700 zł trudno znaleźć dobry telewizor 55", a lepszym wyborem mogą być modele 50". Wskazano również na dostępność Samsung 50H6400 w cenie 2490 zł w Media Expert, z dodatkowymi akcesoriami w zestawie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA