logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Microcar pytania o uprawnienia

Przemek346 17 Sty 2016 13:22 2019 2
REKLAMA
  • #1 15342713
    Przemek346
    Poziom 2  
    Witam. Mam pytanie na temat microcarów. A mianowicie czy ta te auta jest wymagane prawo jazdy kat AM? . 18 lat ukończyłem w roku 2012 przed wejściem nowych przepisów.
    Od 4 lat jeżdżę skuterem na dowód także przepisy ruchu drogowego znam.Potrzebuje fachowej porady czy można tym się poruszać tylko na dowód osobisty czy jeszcze potrzebuje jakiegoś dokumentu. I jak to jest rejestrowane ten microcar . Przeczytałem wiele postów na temat microcarów i dalej nic nie wiem. :cry: :cry: Z tego co wiem to na czterokołowiec lekki jest potrzebne prawko kat AM i jego masa nie przekracza 350 kg
  • REKLAMA
  • #2 15343186
    andrzej55
    Poziom 37  
    Ocena: 373
    Jeśli znasz przepisy, jesteś pełnoletni, zdrowy ciałem i umysłem, to udaj się na kurs i uzyskaj normalne prawo jazdy. Nie wiem jakich krzywd doznałeś od innych użytkowników naszych dróg, że chcesz nas pokarać kolejną microcarową zawalidrogą? :)
  • #3 15343603
    Przemek346
    Poziom 2  
    Aby zdac normalne prawo jazdy to jest bardzo ciężko w dodatku nie wiadomo czy sie zda . przepisy ruchu drogowego zmieniają sie . moim zdaniem jak mam wydac kase na prawo jazdy i nie wiedzieć czy wg się zda to juz wole mieć taka pierdziawke :-D :-D :-D.
REKLAMA