logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konica Minolta Bizhub 223 - poszukuję zębatki napędzającej bęben

MarianZam 18 Sty 2016 15:07 1440 5
REKLAMA
  • #1 15346266
    MarianZam
    Poziom 17  
    Ocena: 20
    Poszukuję zębatki napędzającej bęben. Kopiarka przy kopiowaniu hałasuje. Wymiana bębna nie pomogła. Myśle że winna jest zębatka napędzająca bęben, Jeśli mocno przytrzymam moduł bębna ręką, kopiarka pracuje normalnie. Może ktoś poratuje katalogiem części do tej maszyny, lub numerem zębatki. a może ktoś odsprzeda taką zębatke. dzieki za pomoc
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15346437
    -dudus-
    Poziom 21  
    Ocena: 42
    Witam

W archiwum strony z interesującymi Ciebie częściami i numerami.

Pozdrawiam
    Załączniki:
    • Documents.rar (133.64 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 15354081
    MarianZam
    Poziom 17  
    Wielkie dzięki, mam już numerek części. A może ktoś wie gdzie można zamówić taką część? w Arbiko brak tej zębatki
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 15354197
    serwek
    Poziom 26  
    Ocena: 260
    MarianZam napisał:
    .......Myśle że winna jest zębatka napędzająca bęben, Jeśli mocno przytrzymam moduł bębna ręką, kopiarka pracuje normalnie. ....

Witaj
    Może chodzi o zębatki wewnątrz zespołu bębna, rozkładałeś go...?
    Rzadko ta zębatka pada w tych maszynach.
    Miałem tylko raz taki przypadek ale maszyna była wyjątkowo żyłowana, katowana i miała duży, bardzo duży przebieg
    Pozdrawiam
    "serwek" ;)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 15375104
    arturroo1234
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    miałem podobny przypadek -maszyna trzeszczała. trzeba wyjąć napęd z tyłu, raczej nie jest to trudne, i co się okazało zębatka od napędy, plus silnik , zjechane, metalowy ślimak na silniku prawie do zera....nie wymieniany a kasowany developer sypie się pyli i wyciera zęby.
  • #6 15464053
    MarianZam
    Poziom 17  
    Wymiana zębatki napędzającej bęben pomogło. Tylko trzeba było wypiąć płytę elektroniki. Po złożeniu miałem ciemny wyświetlacz. paliła sie tylko czerwona dioda. Po kilku próbach, czyszczenie styków pamięci, odpinaniu dysku, czyszczeniu złącz. wyswietlacz i cała maszyna zaczeła działac. przebieg ma 220 tys. Miała być tylko wymiana bębna i developera u klienta a wyladowała na servisie. Dla mnie Koniki są nieprzewidywalne. Zamykam temat i dziekuje za pomoc
REKLAMA