logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

iPhone 5s po zalaniu - wymiana płyty głównej, IMEI, na co zwrócić uwagę?

gigit 18 Sty 2016 19:18 1680 12
REKLAMA
  • #1 15347117
    gigit
    Poziom 12  
    Ocena: 45
    Zrządzeniem losu i przez moja nieuwagę iphone skorzystał z kąpieli.
    Serwis stwierdził, że płyta główna jest do wymiany co wiąże się z nieopłacalnością naprawy.
    Znalazłem na ebay kilka w miarę sensownych ofert samych płyt, z wymiana nie będę miał problemu, ale pojawia się problem z imei będzie inny:
    -czy jest możliwość przywrócenia mojego
    -na co zwracać uwagę przy ewentualny zakupie ww płyty
  • REKLAMA
  • #2 15347265
    rekordgsm
    Poziom 31  
    Ocena: 112
    Tylko skąd masz pewność że pozostałe elementy są sprawne ? Jeśli nawet dotyk i lcd będą działać to i tak masz jak w banku plamy na wyświetlaczy od cieczy.
  • REKLAMA
  • #3 15347319
    gigit
    Poziom 12  
    Pewności oczywiście żadnej tak na 100 , ale to nie allegro że tylko wałki w głowie. Plamy na wyświetlaczu jakoś zniosę ważne żeby działał
  • #4 15347919
    venummasa
    Poziom 19  
    Ocena: 69
    gigit napisał:
    Pewności oczywiście żadnej tak na 100 , ale to nie allegro że tylko wałki w głowie. Plamy na wyświetlaczu jakoś zniosę ważne żeby działał

Koledze chyba chodzi o to że moga nie działać inne podzespoły nie tylko lcd np głośnik mikrofon zlącza itd ..
  • #5 15347948
    gigit
    Poziom 12  
    venummasa napisał:
    gigit napisał:

Koledze chyba chodzi o to że moga nie działać inne podzespoły nie tylko lcd np głośnik mikrofon zlącza itd ..

Jak nie będzie działać to się będę zastanawiał co dalej ....
    Po prostu chciałbym uzyskać odpowiedz na zadane pytania ....
  • REKLAMA
  • #6 15352251
    venummasa
    Poziom 19  
    gigit napisał:

Nie przywrócisz swojego imeia
  • #7 15352943
    gigit
    Poziom 12  
    venummasa napisał:
    gigit napisał:

Nie przywrócisz swojego imeia

Trochę lipton, przy ewentualnej odsprzedaży będzie kłopot. Gdzieś na zagranicznych forach znalazłem info ze istnieje możliwość zmiany przez programowanie iBood ale nie są to jakieś potwierdzone źródła dotyczące nowych modeli iphone
  • #8 15353100
    veedo
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Myślę, że nie warto zwracać uwagi na to, że numer imei nie będzie się zgadzał, grunt aby płyta główna była z pewnego pochodzenia, sprawna, żadna czarna lista i bez simlocka.
    Nie słyszałem żeby jakimś magicznym sposobem można było przywrócić imei.
  • #9 15357514
    gigit
    Poziom 12  
    W zasadzie to i tak na razie nie mam zamiaru go sprzedawać wiec imei nie będzie mi przeszkadzał. Warto kupić pytę lub tel z blokada icloud bo takowe są w bardzo atrakcyjnych cenach, a nie sadze żeby ktoś wystawał tel pochodzący z kradzieży na ebay. Można to odblokować realnie, w sieci pełno rozmaitych trikow tylko czy skutecznych
  • REKLAMA
  • #10 15358764
    venummasa
    Poziom 19  
    Nie warto kupić bo nie będzie działać jak z icloud i niema trików na to dlatego taka cena
  • #11 15359798
    veedo
    Poziom 12  
    Ocena: 8
    Dokładnie, omijaj płyty z iCloud, za usunięcie konta iCloud płaciłem jakieś 600 zł i nie wiem czy taniej się da.
  • #12 15729760
    Adrianpod
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Jest sposób ale wiąże się to z przelutowaniem trzech układów z zalanej płyty na nową. Wtedy telefon będzie posiadał ten sam imei. Jednak do tego potrzebny jest sprzęt, warsztat i sporo wprawy. Nawet na YouTube masz filmiki jak ludzie to robią na bazie zablokowanych płyt. Przelutowywują układy z uszkodzonych niezablokowanych dzięki czemu płyta jest sprawna. A to taki mały przykład https://youtu.be/wf1SVk8YIFk
  • #13 15750771
    gigit
    Poziom 12  
    Dzięki za link, temat do zamknięcia

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik iPhone'a 5s zgłosił problem po zalaniu urządzenia, co skutkowało koniecznością wymiany płyty głównej. Serwis stwierdził, że naprawa jest nieopłacalna, a użytkownik rozważa zakup nowej płyty z eBay. Pojawiły się obawy dotyczące zmiany numeru IMEI, na co odpowiedzi wskazują, że nie ma możliwości przywrócenia oryginalnego IMEI. Użytkownicy sugerują, aby zwrócić uwagę na pochodzenie płyty głównej oraz unikać płyt z blokadą iCloud, które mogą być problematyczne. Istnieje możliwość przelutowania układów z uszkodzonej płyty, co pozwala na zachowanie oryginalnego IMEI, ale wymaga specjalistycznego sprzętu i umiejętności.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA