logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem win10 - System windows 10 - laptop i komputer bład

StefanSamoZło 21 Sty 2016 11:45 1365 2
REKLAMA
  • #1 15355684
    StefanSamoZło
    Poziom 14  
    Ocena: 23
    Witam mam laptopa i komputer z org windows 10 aktualizowane z 8.1 jest na nich konto z ograniczeniem i admina - na konto z ograniczeniami autoamtyczne logowanie - i pojawia sie błąd najpierw zaczął pojawiać sie na komputerze a potem na laptopie a wszystko dobrze działało - jest firewall z antywirusem emsisoft - zaczęło się to parę dni temu ( laptop i komputer są nowe 4 rdzeniowe fx posiadają 4 gb ramu)

System windows nie możne nawiązać połączenia z usługą klienta zasady grupy - skontaktuj sie z adminem systemu

robiłem parę tricków z sieci ale nie wychodziły brakowało takich folderów plików i innych - nie mam już pomysłu na to

usługa klient zasady grupy automatyczny - działa

jedyna aktualizacja jaką robiłem to grafika amd tu i tu - ale wszystko działało
  • REKLAMA
  • #2 15355758
    safbot1st
    Poziom 43  
    Ocena: 1583
    Wg. mnie dwie opcje - infekcja lub antywir lub inny tego typu software z jakiegoś powodu zablokował usługę "Klient zasad grupy". Sprawdź stan usługi. Zamieść logi FRST.txt i Addition.txt (trzeba zaptaszkować w programie) z programu FRST. Do pobrania stąd:
    http://www.bleepingcomputer.com/download/farbar-recovery-scan-tool/
    Przy okazji poznamy błędy w dzienniku zdarzeń.
    Czy używałeś jakiegoś dodatkowego software do tępienia robactwa?
    StefanSamoZło napisał:
    windows 10 aktualizowane z 8.1

Nie jest to "samo zło" ale pewne zło. Najlepiej robić format i świeżą instalację W10.
  • #3 15358952
    StefanSamoZło
    Poziom 14  
    Ocena: 23
    oprogramowanie sie nie zmieniło tylko na 1 z komputerów było zainstalowane program mieszczanin - oraz na oby dwóch sterowniki karty graficznej aktualizacja - chwilowo przywróciłem sprzęty z recovery które robiłem przed tym komunikatem - pakiet emsisoft zawsze używam i nic nigdy sie nie działo - teraz poczekam i zobaczę jak wyskoczy wykonam wszystko co napiszecie ;)
REKLAMA