logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Xperia M2 Aqua - Jak wrócić do Android 4.4 KitKat po aktualizacji?

Emhyr_var_Emreis 24 Sty 2016 14:13 1044 5
REKLAMA
  • #1 15365687
    Emhyr_var_Emreis
    Poziom 6  
    Ocena: 1
    Witam,

mój brat ma telefon Sony Xperia M2 Aqua. Domyślnie telefon ma wgrany system Android 4.4 KitKat. Brat dokonał upgrade i wgrał 5.1 Lollipop. Niestety telefon trzyma mu teraz na baterii bardzo krótko i brat chciałby powrócić do KitKat'a.
    Szukałem trochę na internecie i niestety nie znalazłem nic co by mi pomogło. Znalazłem stronę z firmware'm ale do telefonów Samsunga. Nie znalazłem nic do Sony. Nie wiem od której strony ten problem ugryźć. Może ktoś mi polecić coś? Co mam robić?

Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 15365697
    Adrian4477
    Poziom 31  
    Ocena: 184
    Szukaj programu flashtool, nim wgrasz, a firmware do M2 tez bez problemu znajdziesz w sieci.
  • REKLAMA
  • #3 15366726
    Emhyr_var_Emreis
    Poziom 6  
    Czy według tego poradnika:
    http://www.xperiasite.pl/forum-309/announceme...wgrywanie-oprogramowania-programem-flashtool/
    poprawnie gram starszy soft?
    Zamiast szukać go w sieci mogę go pobrać przy pomocy tego programiku tak? :d

EDIT

Mam problem z flashtool'em. Przy uruchomieniu wyświetla się monit "Syncing devices from Github". Trwa to już godzinę i nic się nie dzieje...
  • REKLAMA
  • #4 15367419
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 752
    Tutaj tak że znajdziesz poradnik :
    http://www.xperiasite.pl/topic/15747-powr%C3%B3t-do-androida-43/

Temat nie co inny ale procedura podobna. Tylko przeczytaj uważnie co tam pisze.

Z drugiej strony dziwi mnie twój temat z racji iż w mojej byłej m2 po aktualizacji do Android 5 telefon działał zdecydowanie lepiej tak że zużycie baterii było mniejsze.... Jedyny mankament to to że bardziej się grzał przy obciążeniu. Może brat nie poustawiał co trzeba. Mniejsza o to. Wasza sprawa. ;)
  • REKLAMA
  • #5 15368608
    Emhyr_var_Emreis
    Poziom 6  
    Mam jeszcze jedno pytanko...
    Otóż przy pobieraniu firmware przy użyciu programu FlashTool wyskakuje mi błąd:
    Sony Xperia M2 Aqua - Jak wrócić do Android 4.4 KitKat po aktualizacji?
    Czy mogę pobrać taki firmware bez obaw czy szukać go po sieci?
  • #6 15368656
    Adrian4477
    Poziom 31  
    Ocena: 184
    Szukaj w sieci, nie pobieraj przez program.
REKLAMA