logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie ma połączenia - Brak internetu na innych urządzeniach

Copelland 24 Sty 2016 15:51 933 5
REKLAMA
  • #1 15366067
    Copelland
    Poziom 8  
    Cześć:) Mam problem;posiadam 2 komputery i na stacjonarnym jest połączenie z internetem,a na laptopie i komórce już nie,mimo że wpisuje prawidłowe hasło.Zauważyłam,że brat rano zmeniał nazwę sieci,ale nadal nie rozumiem,dlaczego nie mogę się połączyć skoro widzę,że hasło jest takie same? Dodam tylko,że jeszcze wczoraj wszystko śmigało.
  • REKLAMA
  • #2 15366091
    czuker
    Poziom 25  
    Ocena: 68
    hasło jest takie same, a SSID? laptop wie że ma się logować do innej sieci? bo sieć z innym SSID jest dla niego inną siecią
  • REKLAMA
  • #3 15366157
    Copelland
    Poziom 8  
    W konsoli zarządzania widzę,że jest zmieniony SSDI no,ale jak np. na telefonie mam to zmienić skoro już wyszukuje mi tę sieć (tę zmienioną)? mam ją usunąć i dodać nową sieć?
  • REKLAMA
  • #4 15366243
    czuker
    Poziom 25  
    nie, jak wyszuka, wpisać odpowiednie hasło.
    Z pierwszej wiadomości nie wynikało że zmieniałeś konfigurację telefonów czy laptopa.

Po tym jak wyszuka odpowiednia siec powinno podać się hasło i urządzenie powinno zalogować się do AP.

Dla pewności reset AP żeby mieć pewność co do jego konfiguracji.
  • REKLAMA
  • #5 15366366
    Copelland
    Poziom 8  
    Ok,już wszystko działa,adres MAC mi wszystko blokował,ale i tak dziękuje za odpowiedż:)
  • #6 15366421
    czuker
    Poziom 25  
    MAC jaki taki nie mógł nic blokować bo skoro to były te same urządzenia to MAC adresy się nie zmieniały
REKLAMA