logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zflashować Nokię 6310i Chinolem i dodać polski język?

mars212 18 Cze 2005 01:31 1551 10
REKLAMA
  • #1 1586888
    mars212
    Poziom 18  
    Ocena: 44
    Czy ktoś z kolegów bawił się chinolem, bo ja kupiłem to niedawno i zamierzam mimo wsszystko zflashować mojego 6310i tym badziewiem :) Chodzi mi głównie o polski język....jak postępować? Jakimi programami się posłużyć? Skąd wziąć potrzebne pliki (wsady) czy też flashe....??? Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 1586928
    revolt
    Poziom 34  
    Ocena: 186
    tak bardzo chcesz się pożegnać z bluetoothem?
  • REKLAMA
  • #3 1586957
    kameleon5
    Poziom 21  
    Ocena: 4
    poszukaj lepiej samemu jest tego w ....... i troche nie zrozum mnie źle ale od takich pytań to już mi się rzygać chce za dużo razy było to klepane ile można
  • #4 1587403
    mars212
    Poziom 18  
    ...czyli sugerujeciee, że pozbędę się BLUE-TOTA?? Hmm czy napewno? Abo inaczej..z każdym razem posługując się Chinolem, czy też poprostu to się zdaża? Pozdrawiam! ....i czekam na ciekawe opinie.. :)
  • REKLAMA
  • #5 1587590
    nokmaster
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    jeżeli wgrywasz samo ppm to nic sie nie stanie, jeśli wgrasz oryginalne mcu to nie bedzie aktywny bluetooth i bateria bedzie krótko trzymać. Należy wgrać specjalnie spatchowane mcu które omija kod bluetootha i po flashu bedzie dalej działał. Miałem chinola i robiłem tym sposobem 6310i i nigdy sie nie uwaliła żadna. Teraz mam tornado, w nim nie trzeba żadnych kombinacji:)
  • #6 1587676
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 1587744
    ninjahwdp
    Poziom 28  
    Oj boze wszyscy tak biadole na te chinole bo cfaniaki maja boxy :P jak juz se chlopak kupil tego nedznego chinczyka to niech sie nim pobawi... jak uwali to tylko soft i jak pojdzie do serwisu to tak czy tak za flashowanie go skaskuja.
  • REKLAMA
  • #8 1587770
    clubs
    Poziom 38  
    Ocena: 406
    Tak jak wyzej ktos napisal jezeli wgrasz nie spatchowany mcu to pozbedziesz sie bluetooth , ja najwyzszy spatchowany flash widzialem do 6310i v550
  • #9 1588525
    mars212
    Poziom 18  
    ...ja mam soft 5.10 ..może ma ktoś takiego spreparowanego softa do tego telefonu..żeby tego blue totha nie uwali ...w sumie mii sie przydaje.. :)
  • #11 1588783
    mars212
    Poziom 18  
    tak, ale to już mam......moze cos jeszcze?

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy flashowania telefonu Nokia 6310i za pomocą programatora Chinol oraz dodania polskiego języka. Użytkownicy ostrzegają, że wgrywanie oryginalnego oprogramowania (MCU) bez odpowiednich modyfikacji powoduje dezaktywację modułu Bluetooth i skrócenie czasu pracy baterii. Zalecane jest stosowanie specjalnie spatchowanych plików MCU, które omijają blokadę Bluetooth, dzięki czemu funkcja ta pozostaje aktywna po flashowaniu. Najwyższa znana wersja spatchowanego softu do 6310i to v550, jednak dostępne są też starsze wersje, np. 4.20. Wskazano również, że jeśli flashowanie ma być wykonane tylko raz, lepiej skorzystać z serwisu. Link do zasobów z plikami spatchowanymi pod Chinola został udostępniony, choć dotyczy starszej wersji softu. Użytkownicy podkreślają, że Chinol jest tańszym, ale mniej wygodnym narzędziem w porównaniu do profesjonalnych boxów, a ryzyko uszkodzenia oprogramowania jest niewielkie i w razie problemów serwis i tak pobiera opłatę za flashowanie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA