Jezeli przed napisem SAFE jest 2( 2 SAFE) to znaczy ze ktos wpisal bledne kody, w przeciwnym przypadku powinno po okolo 5s przejsc w napis 2000 i mozna wpisywac kod
N astronie elektrody wyszukałem kod i wbiłem go , nic nie dało a wcześniej też próbowałem paru kombinacji i efekt jest jaki jest , nie pisze przed napisem SAFE nic , tylko to .
Pomóżcie w miarę możliwości.
Dzięki Koderadio.
Nie możesz wpisywać byle jakiego kodu, do tego radia jest kod taki jaki siedzi w pamięci 24LC16, musisz mieć programator i odczytać bina , podesłać na forum i ktoś ci poda kod, a jeżeli nigdy tego nie robiłes to daj to komuś kto to robi na codzień.
Napewno serwis autoryzowany danej marki auta w której był zamontowany i część bystrych elektroników a ponieważ to niezbyt legalny proceder to tylko kamikadze ogłaszają się w prasie motoryzacyjnej. Zwykle mechanicy, komisy samochodowe mają kogoś takiego pod telefonem.
✨ Radio samochodowe ALANA w Seacie Ibiza wyświetla komunikat SAFE, co oznacza aktywację blokady antykradzieżowej. Jeśli przed napisem SAFE pojawia się liczba 2 (np. "2 SAFE"), oznacza to wielokrotne błędne próby wpisania kodu. W przeciwnym wypadku po około 5 sekundach powinno pojawić się "2000", co umożliwia wpisanie kodu odblokowującego. Kod jest unikalny i zapisany w pamięci 24LC16, dlatego nie można używać dowolnych kombinacji. Aby odblokować radio, konieczne jest odczytanie zawartości pamięci 24LC16 za pomocą programatora EEPROM i uzyskanie właściwego kodu. Usługa ta wymaga specjalistycznego sprzętu i wiedzy, dlatego zaleca się oddanie radia do serwisu elektronicznego lub autoryzowanego serwisu marki Seat. Koszt takiej usługi może wynosić około 200 zł, choć niektóre serwisy oferują niższe ceny. Ze względu na charakter procedury, nie jest ona powszechnie reklamowana, a dostęp do niej mają głównie specjaliści i serwisy samochodowe. Wygenerowane przez model językowy.