logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Huawei Y6 - Jak ominąć blokadę FRP po resecie do ustawień fabrycznych?

idkidkidk 04 Lut 2016 20:19 5115 6
REKLAMA
  • #1 15404113
    idkidkidk
    Poziom 1  
    Witam, dostałam po mamie telefon Huawei y6. Od razu przywróciłam telefon do ustawień fabrycznych i tu nastepuje problem. Pojawia sie komunikat "urządzenie zostało zresetowane. Aby kontynuować zaloguj się na konto google ,które było wcześniej synchronizowane na tym urządzeniu" Mama nie zna sie na telefonach i nie zna swojego konta google czy hasła. Trochę poszperałam i doszłam do jej kont google zalogowanych na tym telefonie, hasło zmianiłam na nowe. Próbuje sie zalogować na oba konta i za każdym razem po "sprawdzaniu/synchronizowaniu danych" mnie wywala do początku czyli komunikatu o zresetowaniu urządzenia. BARDZO PROSZĘ O POMOC!!!
  • REKLAMA
  • #2 15435009
    m1982
    Poziom 1  
    Witam. Czy udało się rowiązać problem? Mam to samo i też w takim telefonie..
  • REKLAMA
  • #3 15436364
    mobista
    Poziom 35  
    Ocena: 365
    Trzeba podać maila, który został użyty przy pierwszym uruchomieniu telefonu.
  • #4 15786962
    tomi0022
    Poziom 11  
    Ocena: 20
    Panowie wystarczy sciagnac aplikacje ktora omija hasło z google i wrzucic ja na pena ktorego podłaczamy do telefonu za pomoca odpowiedniego kabelka. instalujemy aplikacje i po kłopocie
  • REKLAMA
  • #5 16133648
    szymon2105
    Poziom 8  
    Witam, mam ten sam problem. Czy zna ktoś już rozwiązanie ?
  • REKLAMA
  • #6 16134099
    mobista
    Poziom 35  
    Ocena: 365
    Na nowszych wersjach systemu myk z pendrive nie działa.
  • #7 17093817
    tomi0022
    Poziom 11  
    Ocena: 20
    Jezeli wersja androida 6.0 to sciagnij QuickShortcutMaker_2.4.0 i google account manager 6.0.1-2 , zainstaluj i otworz. Wyszukaj menadzer kont google i zaloguj sie w przegladarce i zresetuj telefon

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy forum dyskutują o problemie z blokadą FRP (Factory Reset Protection) na telefonie Huawei Y6 po przywróceniu ustawień fabrycznych. Osoba, która zadała pytanie, nie zna danych logowania do konta Google, które było wcześniej używane na urządzeniu. W odpowiedziach sugerowane są różne metody obejścia blokady, w tym podanie oryginalnego adresu e-mail, użycie aplikacji do omijania hasła Google z pendrive'a oraz instalacja aplikacji QuickShortcutMaker i Google Account Manager, aby zresetować telefon. Wskazano również, że metoda z pendrive'em może nie działać na nowszych wersjach systemu Android.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA