logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV 40 cali do 3000 zł, sport, filmy, Twitch, YouTube, bez 3D, Samsung, Sony, Sharp

Komandos83 19 Lut 2016 17:17 1314 7
REKLAMA
  • #1 15451228
    Komandos83
    Poziom 2  
    W skrócie:
    - stojący tv
    - tylko 40 cali (chyba, że jest większy który łącznie z ramą będzie się mieścił w szerokości 100cm to jest max jaki mi wejdzie)
    - bez 3d
    - podłączony do kablówki upc + raz na jakiś czas laptop (ad 1. poniżej) + pendrive ze zdjęciami i filmami np z aparatu
    - najczęściej oglądany sport, filmy i obowiązkowo możliwość oglądania twitcha (ad 2. poniżej).
    - Cena max 3000 im taniej spełniając wymogi tym lepiej. (ad 3. poniżej)
    - najbardziej zaufane firmy to samsung, sony, sharp. Znienawidzone Phillips i Panasonic (tyle, że kiedyś to był szajs i może się to zmieniło więc jeśli jest sprawdzony, którejś z tych firm to oczywiście poczytam o nim i przemyślę) do reszty firm mam neutralne podejście.

ad 1. Obecnie posiadam sharpa aquos LC-32RD8E-BK i miałem na nim problem, że jak podłączyłem laptop albo zewnętrzną nagrywarkę to był lekko ścięty obraz z każdej strony i nic się nie dało z tym zrobić. Nie chciałbym mieć takich problemów z nowym telewizorem. Co prawda z zewnętrznej nagrywarki raczej już nie będę korzystał ale czasem może się zdarzyć, że podłączę laptop i nie chciałbym mieć nic przycięte.
    ad 2. Jak w tytule najczęściej oglądam sport i filmy i tutaj ważna sprawa koniecznie musi być na nim płynna możliwość oglądania twitcha i yt przez aplikację lub przez przeglądarkę(internet mam bardzo dobry 2m od rutera tv więc albo wifi albo po kablu i wtedy net byłby bardzo dobry). (twich i yt to jest wymóg konieczny) tutaj też pytanie czy potrzebuję do tego smart tv (z tego co wstępnie poczytałem raczej żaden smart tv nie ma aplikacji twitcha) czy zwykły tv + jakiś dodatek (też z tego co wstępnie wyczytałem podobno można jakieś ustrojstwo podłączyć do tv ale totalnie nie mam pojęcia jakie i jaki tv trzeba mieć).
    ad 3. Cena to max 3000 zł ale oczywiście im taniej tym lepiej. Najlepiej bym prosił o przedstawienie np 2 ofert. Jedna to do 2000zł i jedna do 3000zł i jak już będę miał konkretne 2 modele telewizorów to sobie o nich poczytam i zobaczę czy potrzebuję ten droższy czy tańszy mi starczy. Wolałbym do 2000zł coś wyszukać ale nie wiem czy spełniający moje wymogi znajdzie się w tej cenie.
    ad 4. Konsoli nie posiadam i nie planuję więc nie potrzebne mi bajery do konsoli.

To chyba wszystko. Jak coś mi się przypomni zedytuję temat. Mam nadzieję, że znajdzie się jakaś pomocna dusza znająca się na rzeczy i doradzi. Z góry dzięki za odpowiedzi :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15452688
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 15452858
    Komandos83
    Poziom 2  
    Dzięki za odpowiedź. Mógłbyś sprecyzować słowo na dniach bo to może być tydzień,miesiąc, kwartał. A i tak podejrzewam, że jak wejdą jakieś nowości to raczej będą w wyższych cenach.
  • #4 15453267
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #5 15482315
    Kazimierz Szarnowicz
    Poziom 26  
    Ocena: 127
    Samsung J6200 to bardzo dobry TV do Twoich wymagań. Dużo sportu - Samsung bardzo dobrze radzi sobie z odwzorowaniem ruchu. Poza tym bardzo dobrze czyta materiały z zewnętrznych nośników i ma jedną z lepszych platform smart na rynku ;)

Odsyłam do fachowego testu po więcej szczegółów: http://hdtvpolska.com/topic/36505-test-samsung-j6300-j6200-55-full-hd/
  • REKLAMA
  • #6 15482385
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #7 15482531
    Mariano11
    Poziom 28  
    Ocena: 43
    Philipsy mają za niedługo pojawić na rynku, więc może warto na nich polować ;).
  • #8 15517007
    Komandos83
    Poziom 2  
    Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Ostatecznie zdecydowałem się na sony 43 KDL-43W755C za 2500zł. Co ma być to będzie. Temat do zamknięcia.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał telewizora o przekątnej 40 cali do 3000 zł, przeznaczonego do oglądania sportu, filmów oraz korzystania z platform Twitch i YouTube, bez funkcji 3D. Wskazano na preferencje dotyczące marek, z zaufaniem do Samsung, Sony i Sharp, a niechęcią do Philips i Panasonic. W odpowiedziach polecano modele takie jak Philips 40PFT6510, Samsung 40H6400, Sony 40 W705 oraz Samsung J6200, który wyróżnia się dobrą jakością obrazu i obsługą zewnętrznych nośników. Użytkownik ostatecznie zdecydował się na model Sony KDL-43W755C za 2500 zł.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA