logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wieża SONY HCD-CP2 - Nie czyta płyt CD, podejrzenie uszkodzenia BA lub sterowania

trumaste 22 Cze 2005 15:25 1164 2
REKLAMA
  • #1 1598170
    trumaste
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam
    Dostalem do naprawy fajna wieze... jak w tytule uszkodzenie niby standardowe "Nie czyta płyt CD" wydawac by sie moglo ze wystarczy wymienic KSS-213 i po sprawie jednak po tym jak to uczynilem na testowym KSS mam teraz tak
    Jak i na starym tak i na 3 innych sprawnych kss-ach nic. zastanowilo mnie jednak to ze po wlozeniu plyty nawet nie zakreci CD ..
    Wymontowalem caly modul sprawdzilem:
    silnik-ok
    zasilanie niby ok-3,7 nie wiem dokladnie jakie powino byc ;) audio to nie moj profil ;)
    (Zastonowil mnie "minus" silnika.. zauwazylem ze tez sterowany jest z BA podpiolem sie na chwile na minus drugiego sinika (od pracy tacki z czytnikiem) po wlozeniu plyty delikatnie drgnie plyta jednak nadal nic)
    podejzewam uszkodzenie BA lub brak sterowania jednak spytam was moze ktos spodkal sie z podobnym uszkodzeniem..
    w wypadku gdyby podejzenia co do procesora sterujacego sie potwierdzily moze ktos wie gdzie zdobyc cala plytke ,ew. scalak
    Zgory dziekuje i pozdrawiam
    Konrad
  • REKLAMA
  • #2 1599030
    btomko
    Poziom 34  
    Ocena: 404
    a podstawiłes tasmę połonczeniową między laserem a płytką
  • #3 1599851
    trumaste
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    podstawilem prawie wszystko nawet caly modul z innego modelu ale one sie roznia wiec nie moge byc pewien . a tasme podejzewalem jak tylko wstawilem 2 laser. ;|
REKLAMA