logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Saeco Royal Professional - bojler, schemat podłącenia

mazda313 12 Mar 2016 13:36 3099 7
REKLAMA
  • #1 15516506
    mazda313
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam,
    Otrzymałem kilka dni temu w/w ekspres do kawy, w którym uszkodzona była zębatka. Po jej wymienieniu ekspres zaczął działać już dobrze, lecz przy poprzednim demontażu nie podpisałem kabla który wychodzi od bojlera (jasno niebieski) i nie wiem gdzie go podłączyć.

Reszta kabli jest podłączona prawidłowo. Objawami braku podłączenia tego kabla jest fakt że po zmieleniu kawy, pompa próbuje pompować wodę, lecz coś blokuje ją w bojlerze i nie pozwala puścić dalej.
    Jeżeli ktoś posiada jakiś schemat połączenia kabli w tym ekspresie będę bardzo wdzięczny.

Pozdrawiam,
  • REKLAMA
  • #2 15615856
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 15615887
    mazda313
    Poziom 11  
    Tak, proszę przesłać zdjęcia.
  • #4 15615927
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 15615958
    mazda313
    Poziom 11  
    Dziękuję bardzo za zdjęcia, prosiłbym tylko o jeszcze jedno zdjęcie z widokiem na podłączenie z płytką sterującą(komputer? na którym wybiera się kawę itp.).
  • #6 15615981
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 15617976
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 15618772
    mazda313
    Poziom 11  
    Dziękuję bardzo za zdjęcia, niektóre kable miałem pozamieniane. Co ciekawe ekspres przedtem działał również normalnie, ale teraz mam pewność że wszystko jest na swoim miejscu.

Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam serdecznie,

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z podłączeniem kabla bojlera w ekspresie do kawy Saeco Royal Professional po wymianie uszkodzonej zębatki. Po demontażu nie podpisał kabla (jasno niebieski), co spowodowało blokadę pompy. Inni uczestnicy dyskusji zaoferowali pomoc, przesyłając zdjęcia połączeń kabli, co pomogło użytkownikowi poprawnie podłączyć kable. Użytkownik potwierdził, że po poprawnym podłączeniu ekspres działa prawidłowo.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA