logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony DSC HX400V - jak uzyskać podgląd na laptopie podczas nagrywania?

kingusiaxxd 12 Mar 2016 14:55 3243 14
REKLAMA
  • #1 15516746
    kingusiaxxd
    Poziom 8  
    witam. Posiadam aparat Sony DSC HX400V. Niestety kupujac go nie pomyślałam aby mial on podgląd aby widzieć siebie kamerujac siebie. Widzialam na internecie wiele postów, które swiadczą o tym,ze moge podpiąć go pod mój lapotop ustawiajac aparat i nagrywanie na mnie a podlgad bym miala w laptopie. czy jest to mozliwe? Wiele osob mówi tak jak i nie. niestety potrzebuje takiej funkcji a neichce wydawac kolejnej kasy na nowa kamerke czy dodatkowy podgląd, który kosztuje jak pól obecnego aparatu. Za kazda cenna informacjebede wdzieczna, pozdrawiam Kinga
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15517423
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 15519684
    kingusiaxxd
    Poziom 8  
    czytałam juz cala instrukcje i nie ma napisanego czy moge tak monitorowac ale ma funkcje HDMI oraz WiFi. Czytajac na internecie i rozglądając sie za programem za bardzo nie wiem jaki mam sciągnąc program. Dlatego pisze tutaj bo mam nadzieje, że ktos mi coś podpowie :) dziekuje Panu serdecznie za wskazówke :)
  • #4 15519726
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 15519794
    kingusiaxxd
    Poziom 8  
    włączajac aparat i menu bedzie tam pisac o tym? Pisze cos np. : wyślij dokomputera, telefonu, oglądaj przez tv. niewiem za bardzo gdzie to szukac.
  • #6 15519975
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #7 15519987
    kingusiaxxd
    Poziom 8  
    co do hdmi to wiem,ze sie da na tv tylko chcialabym podłączyć go pod komputer. I szukam programu ktory mi to umożliwi
  • #8 15520496
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #9 15521021
    kingusiaxxd
    Poziom 8  
    naprawde panu serdecznie dziekuje ! :) pokaze to komuś z rodziny moze oni predzej mi pomogą to co pan napisał bo ja to tak sie za dorbze na tym nie znam :) jeszcze raz dziekuje :)
  • REKLAMA
  • #10 15564159
    kingusiaxxd
    Poziom 8  
    Odzywam sie wkoncu poniewaz kupilam ten kabel HMDI-microHDMI. Podlączajac go do laptopa gdzie mam na wtyczka HDMI niewidze obrazu z aparatu natomaist podłączając pod TV widze obraz. czy jest mozliwosc na laptopie widzenia tego obrazu przez jakis program czy cos?
  • Pomocny post
    #11 15564330
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #12 15564348
    kingusiaxxd
    Poziom 8  
    A skąd Pan wie ze mam w laptopie tylko wyjście? Da się to hakos zrobić żeby widzieć ten obraz w laptopie?
  • #13 15564367
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #14 15564375
    kingusiaxxd
    Poziom 8  
    Wierzę Panu ale poprostu tu mi mówią e domu co innego w Pan co innego. A nie ma jakiegoś programu żeby podłączyć ten aparat i widzieć obraz na żywo?
  • #15 15564474
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada aparat Sony DSC HX400V i poszukuje sposobu na uzyskanie podglądu obrazu na laptopie podczas nagrywania. W dyskusji poruszono możliwość wykorzystania funkcji WiFi aparatu oraz złącza HDMI. Użytkownicy sugerują, że aparat może działać jako punkt dostępu, co wymaga odpowiedniej konfiguracji. Wskazano również, że laptop musi mieć wejście HDMI, aby móc odbierać sygnał z aparatu. W przypadku braku takiego wejścia, zaproponowano alternatywne metody, takie jak użycie lusterka do podglądu. Użytkownik próbował podłączyć aparat do laptopa, ale napotkał trudności w uzyskaniu obrazu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA