Witam!
Na początku zaznaczę, że w sprawach technicznych jestem laikiem więc problem może być banalnie prosty, jednak nigdzie nie znalazłem rozwiązania.
Otóż: w mieszkaniu które wynajmuje jest internet z UPC który ma w ścianie taką bazę:
(wychodzą z niej 2 kable - jeden jest wpięty do routera, drugi jest luzem, wcześniej był wpięty do modemu telewizji której już nie ma)
Oprócz tego koło tej bazy jest takie gniazdko:
.
W całym mieszkaniu w ścianach są takie same gniazdka jak to wyżej + koło nich gniazdka internetowe (takie na wtyczkę RJ45) opatrzone napisem "Internet". I teraz moje pytanie jak sprawić aby w tych gniazdkach w ścianie był internet?
Na początku zaznaczę, że w sprawach technicznych jestem laikiem więc problem może być banalnie prosty, jednak nigdzie nie znalazłem rozwiązania.
Otóż: w mieszkaniu które wynajmuje jest internet z UPC który ma w ścianie taką bazę:
(wychodzą z niej 2 kable - jeden jest wpięty do routera, drugi jest luzem, wcześniej był wpięty do modemu telewizji której już nie ma)
Oprócz tego koło tej bazy jest takie gniazdko:
.W całym mieszkaniu w ścianach są takie same gniazdka jak to wyżej + koło nich gniazdka internetowe (takie na wtyczkę RJ45) opatrzone napisem "Internet". I teraz moje pytanie jak sprawić aby w tych gniazdkach w ścianie był internet?