Mam problem z szybko wyłączającym się akumulatorowym odkurzaczem Elektrolux Ergorapido Plus z Li-ion alkumulatorami. Problem niestety pojawił się kiedy odebrałem go z naprawy ale naprawa dotyczyła nieświecących się diod podświetlenia podłogi. Po niespełna 14 miesiącach zamiast pracować jak przed naprawą 20 minut pracuje 3 minuty ! NIe wiem czy to jest ważne ale zmierzylem jakie jest napięcie wyjściowe na silnik przy pełnym naładowniu i przy wyładowaniu i jest ono takie samo i wynosi około 12V. A napięcie wyjściowe z szeregu 5 akumulatorów z których każdy ma po 3,7 V to prawie 19V zarówno przed jak i po wyłączeniu się po 3 minutach. Nie wiem w związku z tym czy to akumulatorki padły czy też coś się dzieje z elektroniką.
Niestety serwis umył ręce i zostałem z problemem sam. Czytałem tutaj na forum kilka postów w zakresie problemów z odkurzaczami tego typu i liczę, że uda mi się otrzymac jakąś pomoc. Z góry wielkie dzięki. KW
Niestety serwis umył ręce i zostałem z problemem sam. Czytałem tutaj na forum kilka postów w zakresie problemów z odkurzaczami tego typu i liczę, że uda mi się otrzymac jakąś pomoc. Z góry wielkie dzięki. KW