logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do komunikacji SE T610 z XP przez USB FOOF - brak połączenia

Olek II 26 Cze 2005 20:14 1139 6
REKLAMA
  • #1 1608739
    Olek II
    Moderator
    Ocena: 414
    Witam system XP kabel USB firmy "FOOF" telefon SE T 610. Do kabla był krążek z oprogramowaniem do USB. Program do komunikacji zainstalowałem z krążka dołączanego do telefonu i d..pa nie ma komunikacji pomiędzy tel a kablem. System rozpoznaje kabel prawidłowo podłączam telefon i cisza. Pytanie jaki program zainstalować do komunikacji z tym tel. Zgrywam zdjęcia przez podczerwień ale chciałbym coś więcej. Teraz nie wiem czy przewód uwalony, czy program nie komunikuje się przez USB.
  • REKLAMA
  • #2 1608750
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    Ale co byś chciał więcej przez irdę można wiele rzeczy robić no chyba że chcesz go flashować to zresztą i tak nie wystarczy sam przewód.
    Jak znajdę to podrzucę Ci fajny programik działa przez irdę i można np. zczytać książkę adresową lub smsy.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #3 1608779
    Olek II
    Moderator
    Ocena: 414
    Przez irdę nie dam rady dzwonka mp3 wgrać. Zastanawia mnie sprawność tego kabla jeśli nie jest sprawny, jutro muszę oddać do sklepu. Jeśli sprawny to zostawię interesuje mnie ingerencja w książkę, zdjęcia, przegrywanie informacji z dyktafonu na dysk. Pozdrawiam i dzięki za szybką odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #4 1609811
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Przez irde można mp3 bez problemu przesyłać, ja na k700i przesyłam, ale na t610 mp3 nie prześlesz bo on nie odtwarza takiego formatu.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 1981430
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Tu znajdziesz programy do SE http://www.gsm2pc.pl/

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada telefon Sony Ericsson T610 oraz kabel USB firmy FOOF do komunikacji z systemem Windows XP. Pomimo instalacji oprogramowania dołączonego do telefonu oraz sterowników kabla, nie uzyskuje połączenia między telefonem a komputerem przez USB. System rozpoznaje kabel, jednak telefon pozostaje bez reakcji. W międzyczasie zdjęcia przesyłane są przez podczerwień (IrDA), co działa, ale użytkownik chce rozszerzyć funkcjonalność o przesyłanie dzwonków, zarządzanie książką adresową, SMS-ami oraz kopiowanie danych z dyktafonu. W dyskusji podkreślono, że przesyłanie plików mp3 przez IrDA na T610 jest niemożliwe ze względu na brak obsługi formatu przez telefon, choć na innych modelach (np. K700i) jest to możliwe. Zaproponowano znalezienie i udostępnienie programu do komunikacji przez IrDA, który umożliwia m.in. odczyt książki adresowej i SMS-ów. Wskazano również stronę internetową gsm2pc.pl jako źródło oprogramowania do telefonów Sony Ericsson, co zostało uznane za pomocne rozwiązanie. Problem z kablem USB pozostaje nierozwiązany, a użytkownik rozważa zwrot kabla do sklepu w przypadku jego uszkodzenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA