tomiok mylisz się kolego. Ten lut który dałem na pewno nie będzie dłużej trzymać niż oryginalny. Wiem z doświadczenia osób, które to regenerują zawodowo, że warto lutować to stopem wysokotemperaturowym, czy stop który używają ma domieszkę pb tego nie wiem. Lutowanie zwykłą cyną używaną w serwisach elektronicznych rtv i komputerowych skutkuje zwrotem sterownika, wiadomo, że zależy wiele od stanu pompy i pewnie od innych zmiennych.
Abstrahując od tematu, na co dzień serwisuję laptopy i lutuję układy bga, toteż dawniej dość dużo czytałem na temat pb free i badań stopów. Bywało tak, że niektóre układy działały długo i poprawnie jeśli postawiło się je na kulach free pb, mimo powszechnie znanych "bardzo dobrych" właściwości stopu z ołowiem. Było to podparte doświadczeniem zaawansowanych serwisantów, choć osobiście robię tylko z ołowiem.
MARCIN.SLASK mam miernik esr do elektrolitów, i zmierzyłem ten elektrolit na wypalonych pinach, esr było bliskie 30 mOhm. Zgodzę się, że jeśli miałbym wybrać to o wiekszym napięciu, (tylko ograniczony byłem obudową) . Ponieważ te LOW ESR które podają sprzedawcy na portalu znanym wszystkim jest często wyższe niż w zwykłych elektrolitach, o czym się przekonałem po kalibracji mojego miernika. Dałem zwykły kondensator, mój mechanik będzie miał sterownik do testów, toteż pewnie długo podziała.