logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Prosty i tani przedwzmacniacz tranzystorowy do STK441 (~44V) - sugestie?

..::MariuszB::.. 27 Cze 2005 13:51 1086 2
REKLAMA
  • #1 1610284
    ..::MariuszB::..
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    Witam jak w tytule, szukam przedwzmacniacza...prostego...taniego nawet na 2 tranzystorach :) by tylko dobrze sterował tym STK441 bo bezpośrednie podłączenie do STK z wyjścia liniowego daje marny efekt, zrobiłem wg. fabrycznego schematu wzm. STK441 i qpa potrzebny przedwzmacniacz. Bede wdzięczny.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 1610572
    janek11389
    Poziom 42  
    Ocena: 239
    ..::MariuszB::.. napisał:
    bo bezpośrednie podłączenie do STK z wyjścia liniowego daje marny efekt

Witam! Jeżeli jest to wyjście liniowe, to nie jestem pewien, czy konieczny jest przedwzmacniacz, można zwiększyć tez czułość zmieniając wartość rezystora, który idzie z drugiej nogi przez elektrolit do masy, ale przede wszystkim to powinieneś zrobić pomiar tego napięcia na wyjściu liniowym, żeby wiedzieć, na czym się stoi i w co trzeba uderzyć.
    Pozdrawiam
  • #3 1610681
    ..::MariuszB::..
    Poziom 16  
    Ocena: 15
    2 i 14 nogi STK?

Jak podlacze do wyjscia liniowego np. od komputera... maly jest tam sygnal i podlacze do STK to strasznie mi cos swierszczy i po jakims czasie pierdzi... zdaje mi sie ze ten schemat fabryczny STK to jakis jest dziwny .. nie ma np kondensatora ~10n miedzy nuzka 1 i 2 a takze 15 i 14.

Moze ktos ma lepszy schemat, ktory dziala i jest dopracowany.
REKLAMA