logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens CX65 - jak wyłączyć opcję Ukryj ID w ustawieniach połączeń?

piotrek5001 28 Cze 2005 13:55 776 2
REKLAMA
  • #1 1613042
    piotrek5001
    Poziom 24  
    Ocena: 21
    Witam!

Mam taki problem ze swoim Siemensem. Chodzi o blokowanie prezentacji numeru (CLIR). Wchodzę w Ustawienia->Połączenia i tam jest opcja "Ukryj ID". Jest to opcja do blokowania prezentacji numeru. Opcję tą mam cały czas aktywną i nie mogę jej wyłączyć. Gdy klikam "zmień" będąc na tej opcji to na chilę pojawia się "czekaj", następnie "Ukryć ID dla wszystkich połączeń?", a wtedy do wybloru mam tylko OK i mogę kliknąć na dżojstik. Nieważne co zrobię opcja ta cały czas jest aktywna.

Usługę u operatora (IDEA) mam aktywną. Gdy dzwonię do automatycznego biura obsługi (to jest MIX dla firm), wybieram Usługi->Blokada wyświetlania numeru, automat podaje mi informację że mam aktywną usługę i mogę zmieniać to w opcjach swojego aparatu.

Co robić? Myślałem że kwestia oprogramowania, ale dziś odebrałem telefon z serwisu po zmianie oprogramowania (na gwarancji) i to samo.

Bardzo proszę o pomoc.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1613739
    matys71
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    zadzwon do biura obslugi klienta i pogadaj z kims o tym.. przedstaw swoj problem i powiedz ze chcesz to zmienic z poziomu systemu IDEA.. konsultant poprosi Cie o kod PUK i prawdopodobnie zmienia Ci te opcje u nich w systemie.. sprobuj tak.. :]
  • #3 1615239
    piotrek5001
    Poziom 24  
    Ocena: 21
    Tak właśnie zrobiłem. Problem rozwiązany.

Okazało się, że w Ideii mieli jakiś błąd w systemie i byłem informowany że mogę zmieniać to w menu aparatu a tak wcale nie było.
REKLAMA