logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki telewizor kupić? Z 3D czy bez 3D?

Briber 13 Maj 2016 11:11 837 7
REKLAMA
  • #1 15669990
    Briber
    Poziom 8  
    Witam, mam dylemat jestem na ostatniej prostej przed zakupem TV waham się miedzy kilkoma modelami:

Sony KDL-50W755C
    Panasonic 50CX680E
    Sony KDL-50W809C
    Samsung UE50JU6400
    Sony KDL-50W805C

Jedne z nich maja 3d inne nie, moje pytanie brzmi czy warto mimo wszystko kupić TV 3D (nie będę z tej funkcji w ogolę korzystał) czy jest to zbędna rzecz która może wręcz przeszkadzać, TV ma służyć do grania (konsola) i oglądania sportu sporadycznie filmów. No i czy warto iść w tak tanie 4k... ?
  • REKLAMA
  • #2 15670021
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 15670036
    Briber
    Poziom 8  
    eurotips napisał:
    Mam 3D od kilku lat i kilka filmów obejrzałem jak jeszcze były,
    teraz to klasyczne pranie mózgów, jak chcesz 3D to musisz dokupić bardzo drogi odtwarzacz a cena takich filmów to kosmos. Bajer.
    Z 4k jest tak samo jak z 3D, jest....
    ale gdzie są programy i filmy w 4k ?

Pytanie czy w związku z tym ze jest 3d obraz 2d jest lepszy :) 3D jest mi kompletnie nie potrzebne nie użyję go nigdy, co do 4k, to sam sobie ściągnę filmy, po za tym xbox one obsługuje taka rozdzielczość. Pytanie czy bedzie to płynnie chodzić i czy maja wsparcie do hdmi 2.0...
  • REKLAMA
  • #4 15688894
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 15689485
    Briber
    Poziom 8  
    Jak słyszę Philips to mnie ciarki przechodzą, dla mnie philips to chińszczyzna i to niskich lotów, ta marka jest skreślona.
  • #6 15689511
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #7 15689524
    Briber
    Poziom 8  
    Awaryjność, wykonanie w dodatku serwis Philipsa... błagam, nigdy nie spotkałem się z taka tragiczna obsługą i brakiem kompetencji, wielokrotnie...
  • #8 15689548
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zastanawia się nad zakupem telewizora, rozważając modele z 3D i bez, a także pytając o sensowność inwestycji w telewizor 4K. W odpowiedziach podkreślono, że funkcja 3D jest obecnie mało użyteczna, a wiele nowych modeli telewizorów nie oferuje tej opcji. Zwrócono uwagę na znaczenie niskiego input lag w kontekście gier oraz na jakość obrazu, sugerując modele 4K, które lepiej sprawdzą się w grach i oglądaniu sportu. Wspomniano również o marce Philips, która budzi kontrowersje ze względu na awaryjność i jakość serwisu, mimo że niektórzy użytkownicy chwalą jakość obrazu w ich telewizorach.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA