logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Darmowe serwery do radia internetowego dla maksymalnie 50 słuchaczy?

lukez 28 Cze 2005 17:25 1263 7
REKLAMA
  • #1 1613522
    lukez
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    mam pytanie czy wogóle są gdziesz za free servery na radio internetowe tak do 50 lub mnie osób jak tak prosze o kontak lub odp na posta gg 1130223 z góry thx wielkie
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1613549
    lukez
    Poziom 12  
    ale to nie jest server tylko jak zrobic radio na własnym łączu :(

Dodano po 3 [godziny] 52 [minuty]:

znaczy sie kurde nikt nie zna :(
  • REKLAMA
  • #4 1615356
    axel77
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Zobacz http://shoutcast24.com. Nie jest to oczywiscie darmowe. Kiedys probowalem znalezc cos darmowego, ale nie udało mi się. W ogole to nie wiem czy sa darmowe serwery shoutcast. Dla poniżej 50 słuchaczy mozesz sprobować założyć samemu jakieś szybkie łącze, ale nie wydaje mi się żeby to było opłacalne.

A tu jest polska strona o shoutcascie http://shoutcast.pl. Moze tam są jakies linki.
  • #5 1615371
    k4be
    Poziom 31  
    Ocena: 332
    Darmowe serwery radia (osobiście wolę icecast przy formacie ogg niż shoutcast) będą wtedy, kiedy łącza rzędu kilku Mbit będą darmowe. Chyba nie ma kogoś, kto płaci za łącze i udostępnia je innym za darmo.
  • #6 1615687
    lukez
    Poziom 12  
    to kurde lipa trzeba albo wykupić server albo znaleźć sponsora :P
  • REKLAMA
  • #7 1788300
    Pavel81
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    Bardzo tanie serwery oferuje x-stacja. Oto ceny:

24kbps - 40 groszy za slot (bez limitu transferu)
    32kbps - 60 groszy za slot (bez limitu)
    48kbps - 70 groszy za slot (bez limitu)
    56kbps - 1 zł za slot (bez limitu)

Minimalne zamówienie to 25 slotów. Oferują również autopiloty. Najtańszy w cenie 10zł za 250 MB pojemności. Pozdrawiam :)
  • #8 1979593
    lukez
    Poziom 12  
    dzięki mozna zamknąć temat

Moderowany przez jankolo:

Wszystko wyjaśnione temat zamykam.
    Jeśli zaistnieje taka potrzeba by post został otwarty proszę dać wiadomość na PW i podać link do postu.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczyła dostępności darmowych serwerów do radia internetowego dla maksymalnie 50 słuchaczy. Uczestnicy wskazali, że darmowe serwery shoutcast praktycznie nie istnieją, a prowadzenie radia na własnym łączu jest możliwe, lecz nieopłacalne. Alternatywnie polecano serwery icecast, preferowane przy formacie OGG, jednak również wymagają one szybkiego łącza, które zwykle nie jest udostępniane za darmo. W efekcie konieczne jest wykupienie serwera lub znalezienie sponsora. Jako rozwiązanie komercyjne zaproponowano tani hosting radiowy x-stacja, oferujący sloty od 24 kbps do 56 kbps z cenami od 0,40 zł do 1 zł za slot bez limitu transferu, przy minimalnym zamówieniu 25 slotów. Dodatkowo dostępne są autopiloty oraz pakiety hostingowe, np. 10 zł za 250 MB pojemności.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA