logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hewlett-Packard HP Compaq dc71 - czy można zastosować inną płytę?

webzet 15 Maj 2016 19:09 858 10
REKLAMA
  • #1 15675800
    webzet
    Poziom 11  
    witam
    posiadam komputer jak w temacie: Hewlett-Packard HP Compaq dc7100 CMT(DX438AV)

chciałbym go nieco unowocześnić po jak najniższych kosztach, moje pytanie brzmi: czy muszę kupić płytę firmy Hewlett-Packard aby pasowały wtyki do obudowy na przednim panelu (USB, fonia, wyłącznik główny, itp.)
  • REKLAMA
  • #2 15675814
    junior84
    Poziom 22  
    Ocena: 64
    Zrób proszę zdjęcie złączek. Ogólnie problemem mogą nie być złącza a rozmieszczenie kołków montażowych płyty głównej. Widzę że Twój komputer to tower więc raczej standard ATX - ale ... podaj zdjęcia to więcej będzie można napisać.
  • #3 15675869
    webzet
    Poziom 11  
    zdjęcie będzie raczej trudno zrobić dokładnie-aparat w komórce robi kiepskie, musiałbym przynieść solidniejszą lampę z piwnicy, ale płytę znalazłem w necie, załaczam widok Hewlett-Packard HP Compaq dc71 - czy można zastosować inną płytę? Hewlett-Packard HP Compaq dc71 - czy można zastosować inną płytę?
  • REKLAMA
  • #4 15675903
    junior84
    Poziom 22  
    Wygląda że każda płyta w formacie MicroATX wejdzie
  • #5 15675915
    webzet
    Poziom 11  
    wejść wejdzie, ale czy będą pasować wtyki do obudowy z linku?Hewlett-Packard HP Compaq dc71 - czy można zastosować inną płytę?
  • #6 15675935
    junior84
    Poziom 22  
    O jakie złącza pytasz ? na płycie HP której zdjęcie wstawiłeś nie widzę nietypowych złączek.
  • REKLAMA
  • #7 15675955
    webzet
    Poziom 11  
    chodzi mi o złączki przedniej ściany obudowy:

-wyłącznik,
    -USB,
    -diody HD i power,
    -fonia,

czy są kompatybilne z dowolną płytą czy też musi być to płyta firmy Hewlett-Packard ?
  • #8 15675966
    junior84
    Poziom 22  
    Zrób zdjęcie to odpowiem. Ogólnie powinno być w porządku
  • #9 15676214
    webzet
    Poziom 11  
    postaram sie zrobic zdjecie, aczkolwiek wątpię, abym uzyskał kompatybilność między roznymi firmami.

Mam pytanie: dorabiam do renty stronami www i opracowałem "wizytowke RWD", ale posiadając smartfona nie stać mnie na net w komórce, a chciałbym sprawdzić, czy ta strona jest OK. Jeśli któryś z Uzytkownoków Elektrody czytających ten post mógłby mi odpowiedzieć, czy strona w telefonie czy tablecie wyświetla się poprawnie:

http://mobile.valpi.pl/

z góry dziękuję za odpowiedź

Dodano po 1 [minuty]:

postaram sie zrobic zdjecie, aczkolwiek wątpię, abym uzyskał kompatybilność między roznymi firmami.

Mam pytanie: dorabiam do renty stronami www i opracowałem "wizytowke RWD", ale posiadając smartfona nie stać mnie na net w komórce, a chciałbym sprawdzić, czy ta strona jest OK. Jeśli któryś z Uzytkownoków Elektrody czytających ten post mógłby mi odpowiedzieć, czy strona w telefonie czy tablecie wyświetla się poprawnie:

http://mobile.valpi.pl/

z góry dziękuję za odpowiedź
  • REKLAMA
  • #10 15677471
    perlit
    Poziom 39  
    Ocena: 456
    Sprawdzałem w smartfonie. Jest OK.
  • #11 15678008
    webzet
    Poziom 11  
    dziękuję serdecznie za sprawdzenie strony

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada komputer Hewlett-Packard HP Compaq dc7100 CMT i chce go unowocześnić, pytając, czy można zastosować inną płytę główną, aby złącza na przednim panelu (USB, audio, włącznik) były kompatybilne. Odpowiedzi sugerują, że płyty MicroATX powinny pasować, ale kluczowe jest sprawdzenie złączek. Użytkownik nie jest pewny, czy złącza będą kompatybilne z płytami innych producentów, co wymaga dodatkowych zdjęć dla dokładniejszej analizy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA