Witam
Zakupiłem używanego netbooka jak w temacie parę tygodni temu. Zainstalowany obecnie system to Windows 7 Starter x86. Na tym systemie działa jednak strasznie wolno i często nie radzi sobie nawet ze zbyt wieloma otwartymi kartami w przeglądarce. Chciałem więc zainstalować nowy system (myślałem nad Ubuntu 14, ale jeśli ktoś ma inne sugestie to chętnie wysłucham). Stworzyłem więc bootowalnego pendrive'a programem UNetbootin, zresetowałem komputer i wszedłem dobiosuBIOS'a. Okazało się że nie mogę ustawić tam kolejności bootowania tak, żeby zaczynało od pendrive-a bo po prostu go nie widzi. Nie jest to kwestia pendrive'a, ponieważ próbowałem na 6 różnych, i raczej nie kwestia portów bo nie działa na żadnym z 3 dostępnych. Próbowałem również zrobić bootowalnego pendrive'a z Windowsem 7 ale niczego to nie zmieniło. Czy ktoś może ma jakiś pomysł co zrobić żeby biosBIOS zaczął go wykrywać?
Pozdrawiam
Specyfikacja sprzętu:
ASUS Eee PC 1015PN
Intel Atom CPU N570 1,66GHz 1,67GHz (Dual Core)
2 GB Pamięci RAM
Karta graficzna Nvidia ION
BIOS AMI 01/03/11
Zakupiłem używanego netbooka jak w temacie parę tygodni temu. Zainstalowany obecnie system to Windows 7 Starter x86. Na tym systemie działa jednak strasznie wolno i często nie radzi sobie nawet ze zbyt wieloma otwartymi kartami w przeglądarce. Chciałem więc zainstalować nowy system (myślałem nad Ubuntu 14, ale jeśli ktoś ma inne sugestie to chętnie wysłucham). Stworzyłem więc bootowalnego pendrive'a programem UNetbootin, zresetowałem komputer i wszedłem do
Pozdrawiam
Specyfikacja sprzętu:
ASUS Eee PC 1015PN
Intel Atom CPU N570 1,66GHz 1,67GHz (Dual Core)
2 GB Pamięci RAM
Karta graficzna Nvidia ION
BIOS AMI 01/03/11