logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Powerbank z akumulatorów Philips 1,2V 700mAh rozładowuje telefon zamiast ładować

Renewerek11 22 Maj 2016 01:35 2442 1
  • #1 15690854
    Renewerek11
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam

zrobiłem sobie powerbanka z czterech aku philips 1,2V 700 mahów i przetwornicy Powerbank z akumulatorów Philips 1,2V 700mAh rozładowuje telefon zamiast ładować

dioda świeci na czerwono i na telefonie wyświetla się ładowanie, niestety telefon zamiast się ładować to się rozładowuje . Mam 26 % po 5 ciu minutach nieużywania telefonu jest 23% .

O co w chodzi ?

+ i - są dobrze podłączone na in, bo inaczej by nie działało, sprawdziłem miernikiem na usb według opisu podłączyłem miernik do GDN - i + do 5V: Powerbank z akumulatorów Philips 1,2V 700mAh rozładowuje telefon zamiast ładować

i jest -4,95 wynik , chyba powinno być +4,95 nie wiem jakim cudem to nie ładuje, jeżeli ktoś wie co jest nie tak to proszę pisać, bo nie ogarniam.

p.s. naładowane aku do pełna mają 1,3 x 4 = 5,2V , przetwornica jest od 0,9-5V na wejściu .. ,ale to chyba nie w tym problem
  • #2 15690864
    BlackDeath3
    Poziom 14  
    Ocena: 19
    Takie ogniwo daje zbyt mały prąd. Daj tam lepiej jakiegoś li-iona. Spróbuj zamknąć wszystkie aplikacje albo najlepiej wyłącz telefon bo takie coś daje tylko 0,5A, a ładowarka sieciowa zapewne 1A albo więcej. Jaki prąd może dać ta przetwornica? Jeśli powyżej 1A to polecam zewrzeć piny D+ i D-. To powinno zwiększyć prąd ładowania. Telefon po prostu zużywa więcej prądu niż dostarczasz mu przez usb.
REKLAMA