Dzień dobry. Mam problem z niedawno zainstalowanym Windowsem 7. Co jakiś czas przeglądarka google Chrome nie włącza się po kliknięciu w ikonkę a przy próbie zrobienia czegoś w Internet Explorer wyskakują co chwilę dwa dziwne okienka i przeglądarka się zawiesza. Badałem komputer ADW Cleanerem ale nic nie znalazł,. Poniżej załączam screena z tymi okienkami
Załączniki:
Bez tytułu.png(211.47 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Nie włączałem komputera przez ten czas a gdy włączyłem pojawił się nowy problem. Nie da się włączyć żadnej aplikacji dopóki nie dodam do rejestru Default_EXE i dzieje się to przy każdorazowym ponownym uruchomieniu komputera. Skanowałem znów mbam ale tym razem nic nie znalazł.
Gdy otwieram jakikolwiek plik .exe to wyskakuje okienko do wyboru programu za pomocą którego chcę otworzyć ten plik. Gdy uruchomię plik Default_EXE.reg to problem na jakiś czas znika lecz po chwili wraca. Poniżej log z TDSS
Załączniki:
TDSSKiller.3.1.0.9_31.05.2016_21.08.45_log.txt(349.91 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Użytkownik zgłosił problemy z przeglądarkami Google Chrome i Internet Explorer na systemie Windows 7, które zawieszają się i wyświetlają dziwne okienka. Po przeprowadzeniu skanowania za pomocą ADW Cleaner, nie znaleziono zagrożeń. Użytkownik otrzymał sugestie dotyczące użycia narzędzi FRST oraz usunięcia Ad-Aware Antivirus. Po wykonaniu skanowania i usunięciu wykrytych zagrożeń, problem częściowo ustąpił, jednak pojawiły się nowe trudności związane z otwieraniem plików .exe. Użytkownik był proszony o dostarczenie logów z różnych narzędzi, takich jak TDSSKiller i CureIt, co pomogło w dalszej diagnostyce. Ostatecznie, po zastosowaniu odpowiednich poprawek, problem został rozwiązany. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.