logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG E400 - problem z uruchomieniem po instalacji ROM-u, zawiesza się na logo LG

Gegos xD 28 Maj 2016 13:46 1293 7
REKLAMA
  • #1 15704596
    Gegos xD
    Poziom 5  
    Ocena: 6
    Witam mam taki problem ze na moim lg e400 zainstalowałem sobie rom lecz teraz chciałem wrócić do oryginalnego. (poradnik wziąłem z tond : https://www.youtube.com/watch?v=bAEtsckYp-g ) Zrobiłem wszystko tak jak tam jest wszystko zainstalowało się dobrze lecz gdy telefon włącza się jest tylko cały czas napis LG . Proszę o Pomoc :'(
  • REKLAMA
  • #2 15704848
    Domin21
    Poziom 15  
    Ocena: 52
    Pewnie trzeba jeszcze raz wgrać system do telefonu.
  • REKLAMA
  • #3 15704876
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1659
    Wgrać jeszcze raz na nowo firmware. http://www.lg-phones.org/how-to-flash-lg-optimus-l3.html
  • REKLAMA
  • #5 15704990
    nutergsm
    To pozostaje wgranie boxem serwisowym.
  • REKLAMA
  • #6 15704993
    Gegos xD
    Poziom 5  
    nutergsm udało się za drugim razem lecz nie mogę zainstalować rom manager co mam zrobic ? Zrobiłem jak coś root
  • #7 15705101
    nutergsm
    Jaki błąd podczas instalacji apki dostajesz?
  • #8 15707557
    Gegos xD
    Poziom 5  
    Przywracam post z powodu takiego że gdy chce zainstalować jakiś rom co ma dodatkowe miejsce na aplikacje 1gb to wyskakuje takie coś (Zdjęcie) lub jest napis LG (Gdy jest cały czas napis Lg i gdy wyłączę telefon i chce włączyć cwm to nie działa tylko jest napis lg jedynym sposobem w tym przypadku jest wgranie stockowego romu )

LG E400 - problem z uruchomieniem po instalacji ROM-u, zawiesza się na logo LG

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z telefonem LG E400, który po zainstalowaniu nowego ROM-u zawiesza się na logo LG. Po próbie przywrócenia oryginalnego systemu, telefon nadal nie uruchamia się poprawnie. Użytkownicy sugerują ponowne wgranie firmware'u oraz, w przypadku dalszych problemów, użycie boxa serwisowego. Po kilku próbach użytkownik informuje, że udało mu się zainstalować ROM, ale napotyka trudności z instalacją ROM Managera oraz problem z dostępem do CWM, co skutkuje ponownym zawieszaniem się na logo LG.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA