logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo A889 - Digitizer działa tylko poza obudową, co może być przyczyną?

marcin.eit 28 Maj 2016 15:37 630 3
  • #1 15704806
    marcin.eit
    Poziom 9  
    Witam,
    Niedawno zbiłem dotyk w moim telefonie. Nie znalazłem w okolicy nikogo kto by chciał się zająć wymianą w moim Lenovie, więc zabrałem się sam za robotę. Digitizer zamówiłem w znanym serwisie za 50 zł, przyszedł błyskawicznie więc zabrałem się do roboty. Po złożeniu okazało się że dotyk nie kontaktuje, założyłem znów zbity i wszystko działa. Po kilku próbach odkryłem, że dopóki szybka nie wyląduj w obudowie to dotyk normalnie działa. Położyłem więc szybkę na zapałkach i działa. Gdy włożę szybkę do obudowy nie działa, po wyjęciu też nie działa, muszę zablokować ekran i potem działa. Taśma nie jest napięta przy złożonej obudowie, na pewno łączy. Miał ktoś może podobny przypadek?? moim zdaniem to digitizer jest wadliwy...
  • #2 15707221
    tele_sim
    Poziom 33  
    Ocena: 217
    Spróbuj odseparowac dotyk od wyświetlacza jakąś taśmą dwustronna.
  • #3 15710527
    marcin.eit
    Poziom 9  
    Nie miałem dwustronnej ale juz pierwszego dnia okleilem cały zwykłą taśma i nic. Dodam ze wystarczy ze digitizer podniesiony jest tylko w dolnej części obudowy i juz działa
  • #4 15712537
    marcin.eit
    Poziom 9  
    Kontaktowałem się ze sprzedawcą i wymieni mi na drugi, może się uda z kolejnym. Macie jakieś wskazówki, może coś źle zrobiłem podczas montażu i to ja go uszkodziłem, chociaż jak już rozebrałem telefon to sama wymian była dziecinnie prosta. Jakiego kleju użyć do wstawienia tej szybki, czy może taśma dwustronna wystarczy??
REKLAMA