logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć mikser KitchenAid z Kanady do polskiego gniazdka?

blodseker 10 Cze 2016 18:42 1482 6
REKLAMA
  • #1 15733820
    blodseker
    Poziom 2  
    Witam wszystkich, to mój pierwszy post.

Siostra mojej matki wysłała jej mikser kuchenny "KitchenAid" z Kanady na jakieś urodziny, jubileusz czy coś w ten deseń. Jak można się domyslić jest problem z podłączeniem do naszego gniazdka sieciowego. Udało mi się znaleźć serwis, który żąda za swoją usługę 600 zł. Moje pytanie jest, czy ktoś mógłby mi poradzić, jak to rozwiązać? Czy kupić jakąś przejsciówkę, transformator, zasilacz? Czy jestem skazany odesłać to urządzenie i zapłacić 600 zł?
  • REKLAMA
  • #2 15733873
    pawel16150
    Poziom 30  
    Ocena: 639
    zasilacz-do-elektronarzedzi-z-usa-230v-110v-1000w
    Moderowany przez ANUBIS:

3.1.18. Nie wysyłaj linków, które po pewnym czasie przestaną być aktywne. To spowoduje, że dyskusja straci jakikolwiek sens.

• REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 15733912
    Zbigniew 400
    Poziom 38  
    Ocena: 791
    Ale bzdury tam pisze, raz 100W a drugi 1000W. Praca bez bolca, następny kwiatek.
  • REKLAMA
  • #5 15733939
    pawel16150
    Poziom 30  
    Ocena: 639
    Jakiej mocy jest mikser?
  • REKLAMA
  • #6 15734011
    blodseker
    Poziom 2  
    pawel16150 napisał:
    Jakiej mocy jest mikser?

nie wiem te dane znajduja sie gdzies na mikserze zreszta poczekam jak matka przyjdzie to poprosze o instrukcje obslugi i jeszcze jedno to prawda ze ten transformator zmieni tylko napiecie 230 na 110v a a czestoltiwosc dalej zostanie na amerykanskiej wartosci 60Hz i jego obroty beda wieksze glosniejsze jak na tym filmiku sygnowanym oficialnym serwisem kitchenaid polska ?

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7WTXIgJGRhM

swoja droga pani serwisantka wylaczyla komentarze na youtube ciekawe dlaczego :D

i jeszcze jeden komentarz jakiegos uzytkownika porownujacy prace tego urzadzenia na orginalnym gniazdku EU i adapterem+NA
    https://www.youtube.com/watch?v=Kpa1Sj7f3Qw

Cytat:
    Z biegiem czasu robot będzie stawał się coraz głośniejszy i na pierwszych 4 biegach będzie pracował z jednakową prędkością, niestety jest to efekt uszkodzenia wewnętrznej elektroniki spowodowany długotrwałym użyciem adaptera. Cena dostosowania urządzenia z wersji 110 na europejską to około 300 zł plus ewentualne naprawy drobnych uszkodzeń wynikających z pracy na adapterze. Lepiej wydać 500 zł więcej na wersję europejską i zaoszczędzić sobie kłopotów, mówię z własnego doświadczenia.

lepiej bedzie jak sie go wysle do oficialnego serwisu zaplaci te 600pln + gwarancje niz improwizowac z jakimis transformatorami za 150pln na urzadzeniu wartym ponad 3000zl[/quote]
  • #7 15735067
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta, jak podłączyć mikser KitchenAid z Kanady do polskiego gniazdka, ponieważ napotkał problem z różnicą napięcia. W odpowiedziach sugerowane są różne rozwiązania, w tym zakup transformatora lub zasilacza, jednak podkreślono, że transformator zmienia tylko napięcie, a częstotliwość pozostaje na poziomie 60 Hz, co może wpłynąć na działanie miksera. Wskazano, że lepiej jest oddać urządzenie do serwisu, aby uniknąć ryzyka uszkodzenia, zwłaszcza biorąc pod uwagę wartość miksera. Koszt serwisu wynosi 600 zł, co niektórzy uważają za lepszą opcję niż improwizowanie z tańszymi rozwiązaniami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA