logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lodówka Beko CN148231X - sprężarka klika, nie chłodzi, nie mrozi, czerwony wykrzyknik

swidziu 12 Cze 2016 10:02 9201 4
REKLAMA
  • #1 15736910
    swidziu
    Poziom 1  
    Witam;
    Lodówka BEKO CN 148231 X przestała chłodzić i mrozić. Słychac tylko specyficzne kliknięcie jakby próbowała załączyć sprężarkę i nic dalej się nie dzieje. Czy może to być starter, lub kondensator. Raz wyświetliła czerwony wykrzyknik na wyświetlaczu i nic. Została wyłączona z zasilania umyta i ponownie podłączona lecz ten sam efekt. Proszę o rady?
  • REKLAMA
  • #2 15736954
    dj rafii12
    Uczeń
    Ocena: 19
    Witam, sprężarka do wymiany ja tak samo miałem jak i ty bo lodówka mroziła i chłodziła u mnie a pózniej przyszedł nieznający się fachowiec na lodówkach, wyciągnął termostat i potem wepchnął na siłę z powrotem, i musiałem ją wyrzucić bo wogóle nie mroziła i nie chłodziła a to była dobra lodówka brandt apollo. Teraz mam nową lodówkę samsunga, jak ci nie mrozi i nie chłodzi to tak jak w pierwszym poście pisałęm sprężarka do wymiany lub porada dobrego fachowca!
    Pozdr.
  • REKLAMA
  • #3 16753459
    mortos
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    swidziu napisał:
    Witam;
    Lodówka BEKO CN 148231 X przestała chłodzić i mrozić. Słychac tylko specyficzne kliknięcie jakby próbowała załączyć sprężarkę i nic dalej się nie dzieje.
    U mnie to samo, a cztery lata po zakupie do wymiany agregat. Koszt 790 zł :(
  • REKLAMA
  • #4 16761436
    bubu64
    Poziom 22  
    Ocena: 283
    Obstawiam uszkodzenie kompresora. Myślę, że jak się porozglądasz po okolicy to może znajdziesz fachurę, który Ci to wymieni :)
  • #5 16761530
    Lodxx
    Specjalista AGD
    Ocena: 245
    Na początek niech ten chłodziarz sprawdzi czy w układzie jest czynnik z reguły sprężarki padają bo pracują na sucho bez odpowiedniej ilości gazu. Z resztą jak widać autor nie wykazuje zbytniego zainteresowania tematem więc nie ma sensu się rozpisywać.
REKLAMA