logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak internetu nie wykrywa karty sieciowej sterownik nie chcę się zainstalować

spawacz97 19 Cze 2016 20:47 1953 6
REKLAMA
  • #1 15754516
    spawacz97
    Poziom 2  
    Witam mam problem z internetem ponieważ karta sieciowa jest nie aktywna a żaden sterownik nie działa jak kończy instalacje jest napisane że nie znalazło sterownika atheros ar8121/8113/8112, który właśnie instalowałem
    posiadam win 7 ultimate 64 bit i płytę główną as rock g41m-vs Proszę o szybką pomoc bo nie mam pojęcia co robić pobrałem też takie pliki athrx.sys athrextx athrext athr.sys netathr netathrx ale nie wiem co miał bym z nimi zrobić.
    wiadomość dla moderatora, Poprawiam po raz trzeci i ostatni
  • REKLAMA
  • #2 15754686
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 15756137
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    To trzeba odpowiedni sterownik zainstalować.

Podaj Ven i Dev pod jakimi system widzi kartę.
  • REKLAMA
  • #7 15771570
    mbo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 845
    Karta sieciowa to Atheros AR8152

Sprawdź sterownik

Rozpakuj ściągnięty plik zamiast z niego instalować.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z nieaktywną kartą sieciową Atheros AR8121/8113/8112 na systemie Windows 7 Ultimate 64-bit. Sterownik nie instaluje się poprawnie, a w menedżerze urządzeń karta jest widoczna jako kontroler Ethernet. Użytkownik próbował pobrać różne pliki sterowników, ale nie wie, jak je wykorzystać. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, aby sprawdzić, czy karta jest widoczna jako nieznane urządzenie oraz podać identyfikatory Ven i Dev. Rekomendują również rozpakowanie ściągniętego pliku sterownika przed instalacją.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA