Jak ustawić mszonemaszynę wirtualną żeby otwierały się dwa okna?
Dodam że nie działa.
Obecne ustawieniatoo moni..s.png (77.96 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.VMware 12 ..yer.png (47.37 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Tak, po uruchomieniu systemu pod Vmware, powinien wyskoczyc dymek informujacy o mozliwosci instalacji Vm Tools, mozna to tez chyba zrobic z menu lub podmontowujac obraz plyty z vmwools (z tego co pamietam to byl gdzies w katalogu vmware).
no tak to działa.
Untitled p..ure.png (14.36 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.VMware 12 ...ayer 3.png (48.73 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Ale mi bardziej chodziło zęby otwarło się drugie okno
tak aby mieć podstawowy ekran WIN7(pasek start)
VMware 12 ...ayer 4.png (537.57 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
W ustawieniach karty graficznej maszyny wirtualnej musisz ustawić ilość monitorów więcej niż 1 i przydzielić dodatkowo więcej pamięci graficznej. Potem uruchamiasz maszynę i spróbuj w panelu rozdzielczość ekranu wykryć monitor. Powinno wtedy obok pojawić się dodatkowy ekran. Niestety, w VMware jest tak, że nie pojawi się dodatkowe okno. Taki sposób dostępny jest w VirtualBox.
@Michu_PL przetestowałem wcześniej, uważam to za bag w oprogramowaniu bo wygląda beznadziejnie.
No jak ktoś ma silnego PC/laptop to może uszyć WM Unity mode.
U mnie na E550 + Proline 24"
podczas przesuwania programów okna się wieszają a grafika grzeje się jak szalona:)
Aby ustawić dwa monitory w maszynie wirtualnej VMware, należy w ustawieniach karty graficznej maszyny wirtualnej zwiększyć liczbę monitorów do więcej niż 1 oraz przydzielić więcej pamięci graficznej. Po uruchomieniu maszyny, w panelu rozdzielczości ekranu można wykryć dodatkowy monitor. Użytkownicy zauważają, że VMware nie pozwala na otwarcie drugiego okna, co jest możliwe w VirtualBox. W przypadku problemów z wydajnością, zaleca się korzystanie z trybu Unity, ale może to prowadzić do zawieszania się okien na słabszym sprzęcie. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.