Witam!
Otóż posiadam komputer HP xw4400 o podanej konfiguracji:
Mobo: Hawlett-Packard 0A68h
Chipset: Intel i975X
CPU: Intel Core 2 Quad Extreme QX6700 @ 2,66GHz LINK
GPU: AMD Radeon R7 240 2GB GDDR3 128-bit (Low-Profile) LINK
RAM: 3GB DDR2
HDD: WD Caviar Blue WD5000AAKX (500GB)
Zasilacz: 460W (bodajże Tracer, ogólnie badziewie)
Jaka karta graficzna będzie najbardziej odpowiednia dla tej konfiguracji, tak aby nie nudziła się przy tym procesorze i vice versa? Aby wyciągnąć max z tego zestawu i żeby nawet nowsze gry dawały radę w przyzwoitych ustawieniach (najlepiej wysokich
) i płynnym fps.
Na aktualnej konfiguracji jestem w stanie zagrać np. w Mortal Kombat X na średnich ustawieniach w ~30-40fps, CS:GO w ~40-70fps na wysokich, lecz już np. Battlefield: Bad Company 2 w ~20-30fps na wysokich.
Na wszelki wypadek dodaję screen'y z CPU-Z oraz GPU-Z.
Cena karty nie gra zbytnio roli, ale myślę że do ~500-700zł coś fajnego chyba by się znalazło, może być nawet używana. Kartę będę kupował dopiero za 2-3 miesiące, więc może do tego czasu ceny kart trochę stanieją.
Co do wymagań dotyczących karty, to tylko to, że chciałbym, aby była z serii GTX od Nvidii.
I w jaki zasilacz powinienem w takim przypadku zainwestować? poleca ktoś jakiś konkretny model?
Proszę nie zwracać uwagi na ilość pamięci RAM, będę dokupywał więcej.
EDIT
Dodam, że płyta główna posiada 2 sloty na karty graficzne, tak więc może jakieś SLI?
Choć na razie jednak skupię się na jednej karcie graficznej
Otóż posiadam komputer HP xw4400 o podanej konfiguracji:
Mobo: Hawlett-Packard 0A68h
Chipset: Intel i975X
CPU: Intel Core 2 Quad Extreme QX6700 @ 2,66GHz LINK
GPU: AMD Radeon R7 240 2GB GDDR3 128-bit (Low-Profile) LINK
RAM: 3GB DDR2
HDD: WD Caviar Blue WD5000AAKX (500GB)
Zasilacz: 460W (bodajże Tracer, ogólnie badziewie)
Jaka karta graficzna będzie najbardziej odpowiednia dla tej konfiguracji, tak aby nie nudziła się przy tym procesorze i vice versa? Aby wyciągnąć max z tego zestawu i żeby nawet nowsze gry dawały radę w przyzwoitych ustawieniach (najlepiej wysokich
Na aktualnej konfiguracji jestem w stanie zagrać np. w Mortal Kombat X na średnich ustawieniach w ~30-40fps, CS:GO w ~40-70fps na wysokich, lecz już np. Battlefield: Bad Company 2 w ~20-30fps na wysokich.
Na wszelki wypadek dodaję screen'y z CPU-Z oraz GPU-Z.
Cena karty nie gra zbytnio roli, ale myślę że do ~500-700zł coś fajnego chyba by się znalazło, może być nawet używana. Kartę będę kupował dopiero za 2-3 miesiące, więc może do tego czasu ceny kart trochę stanieją.
Co do wymagań dotyczących karty, to tylko to, że chciałbym, aby była z serii GTX od Nvidii.
I w jaki zasilacz powinienem w takim przypadku zainwestować? poleca ktoś jakiś konkretny model?
Proszę nie zwracać uwagi na ilość pamięci RAM, będę dokupywał więcej.
EDIT
Dodam, że płyta główna posiada 2 sloty na karty graficzne, tak więc może jakieś SLI?