logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung J500FN - Konto google - reset

MaciuchJ 11 Lip 2016 18:48 14088 10
REKLAMA
  • #1 15801137
    MaciuchJ
    Poziom 19  
    Ocena: 23
    Witam.
    Jak w temacie Samsung J500FN po hard resecie standardowo prosi o weryfikacje konta google. Na konto googla nie reaguje, że to nie to konto
    Wszystkie możliwe sposoby kabel otg i SideSync też nie pomaga po instalacji apki i resecie telefon na nowo prosi o podanie googla;/
    Z góry dziękuje za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 15801445
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1302
    Wgrac starszy soft, cos starszego niz grudzien 2015, np. taki J500FXWU1AOJ2 i wowczas opcja z OTG powinna dac rade. Wpierw doczytaj jednak czy J5-ki nie maja jakiegos problemu z zanizaniem softu (np. z 6.0 w na 5.1.1). Problemow byc nie powinno ale na 100% pewnosci nie mam.

W softach z 2016 znajduje sie poprawka blokujaca OTG a w kolejnych blokujaca sidesynca.
  • REKLAMA
  • #3 15801483
    MaciuchJ
    Poziom 19  
    Problem w tym, że aplikacja do zerowania konta googla działa odpala zaznaczę nieznane źródła dam reset telefonu i po resecie ponownie trzeba wpisać google;/
    Robiłem już kilka J5 i każda szła od strzała, ta nie chce.
  • REKLAMA
  • #4 15803620
    blahfff
    Poziom 42  
    Sprobuj moze w ten sposob. Podepnij pendrive'a, odpal aplikacje i zamiast resetu wlacz ustawienia programistyczne i zaznacz tam "odblokowanie oem". Po tym, wylacz normalnie telefon przyciskiem, wlacz go jeszcze raz w bootloaderze i zobacz czy "FRP Lock" nadal jest ustawiony na "On". Jesli zmieni sie na off telefon nie powinien juz pytac o logowanie do konta. Jesli jednak nadal by pytal, sprobuj teraz zrobic reset z poziomu menu telefonu.
  • #5 15804550
    MaciuchJ
    Poziom 19  
    Niestety kolego nie mam możliwości wejścia w opcje programisty.
    Także sadzę, że zostaje jedynie gwarancja.
  • #6 15804573
    blahfff
    Poziom 42  
    Konkretniej. Podpinasz pendrive'a, instalujesz aplikacje i na koncu ja odpalasz. W tym momencie jestes w ustawieniach, tak? Na tym etapie zamiast wejsc w opcje do resetu, wchodzisz w informacje, klepiesz 5x w numer kompilacji, cofasz i masz ustawienia programisty a tam "odblokowanie oem". Tak to przynajmniej powinno wygladac.

Jesli nie, to tak jak pisalem wczesnie, wgraj starszy soft, sprzed grudnia 2015 i wtedy zobacz reset aplikacja.
  • REKLAMA
  • #7 15804595
    MaciuchJ
    Poziom 19  
    Pisałem prędzej kabel otg nie działa nie wykrywa wcale nie ważne czy z pendrive czy z czytnik karty + karta, więc wrzucam apke przez sidesync instaluje daje aplikacje nieznane źródła wchodzę w ustawienia klepie do 40 razy każdą pozycję nie odpalają mi się opcje programisty.
    Softu niższego niż 5.1.1 nie wrzucę bo wywala za każdym razem błąd, nie ważne czy odinem i innym czy boxem.
  • #8 15804624
    blahfff
    Poziom 42  
    W takim razie sie nie zrozumielismy, caly czas myslalem, ze dziala ci instalacja aplikacji przez OTG. Nie masz wrzucic nizszego softu niz 5.1.1 (takiego w sumie nie ma) tylko starszy niz z grudnia. Dziwne, ze nie idzie, ale zakladam, ze sprawdzales juz nowe wersje Odina itp. Jesli nie idzie, to mozesz jeszcze sprobowac tego, ale nie wiem czy nie nabije knoxa.
  • #9 15806112
    Radow
    Poziom 13  
    Ocena: 35
    tylko jak wrzucic starsze jak najstarsze jest (na sammobile) z 04.2016?

czy w linku jaki podałeś moge wgrac bezposrednio na soft ktory jest w telelfonie? czy sugerujesz wgranie starszego i dopiero?
  • #10 15806269
    blahfff
    Poziom 42  
    http://samsung-updates.com/device/?id=SM-J500FN - zjezdzasz np do J500FNXXU1AOFA z CSC XEO - z czerwca 2015. Ten sam soft wala sie tez po chomikach wiec jak cos to stamtad szybciej sciagniesz.

To z poprzedniego linka rzekomo jest do wgrania na aktualny soft. Podmienia modem i bootloader na starszy. Potem zalecane jest przywrocenie nowszego modemu badz najlepiej wgranie calego softu skoro danych i tak nie ma. Wpierw probowalbym po prostu starszy z ta sama wersja Androida, chocby ten co podalem wyzej.
  • #11 15877126
    Radow
    Poziom 13  
    Ocena: 35
    dopiero odpaliłem wiec (dla kolejnych):

1) Oprogramowanie w/w z 2015roku wgrywane ODIN
    2) podlaczenie pendriva (odblokowanie OTG) i wgrany ten pliczek [plik] Bypass any...t Lock.rar (17.66 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    3) dostęp do ustawień - włącznie instalowanie z nieznanych źródeł
    i reset do ustawień fabrycznych.

potem dla pewności WIPE

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z telefonem Samsung J500FN, który po twardym resecie wymaga weryfikacji konta Google, jednak nie akceptuje podanego konta. Próby użycia kabla OTG i aplikacji SideSync nie przynoszą rezultatu. Użytkownicy sugerują wgranie starszego oprogramowania (np. J500FXWU1AOJ2 z przed grudnia 2015) oraz odblokowanie opcji OEM w ustawieniach programistycznych, co może pomóc w wyłączeniu blokady FRP. W przypadku braku dostępu do opcji programistycznych, użytkownik rozważa skorzystanie z gwarancji. Wskazówki obejmują również instalację aplikacji z pendrive'a oraz wykonanie resetu do ustawień fabrycznych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA