logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sandisk Ultra - Karty pamięci nie mozna sformatować

Htomas 13 Lip 2016 09:43 2139 5
REKLAMA
  • #1 15804433
    Htomas
    Poziom 18  
    Ocena: 152
    Mam taki problemik z karta, którą używam w aparacie cyfrowym. Nagle okaząło sie, że aparat nie zapisuje zdjęć, nie da się jej sformatować ani w aparacie ani a komputerze. Sprawdziłem tez w kamerze cyfrowej. przy próbie sformatowania w czytniku podpietym do PC wyskakuje komunikat jak w tym tutorialu http://www.dobreprogramy.pl/System-Windows-ni...owania-rozwiazanie-problemu-.,Blog,19370.html . Mam WinXP, uruchomilem z wiersza poleceń diskmgmt.msc, jednak po zaznaczeniu woluminu karty pamięci nie pojawia się po kliknięciu prawym przyciskiem myszy opcja"Nowy wolumin prosty". Co dalej ? karta do wyrzucenia?
  • REKLAMA
  • #2 15804441
    Killlu
    Poziom 24  
    Ocena: 66
    Próbowałeś to zrobić pod linuksem live cd?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 15804529
    daniello8
    Poziom 7  
    Ocena: 4
    Mam taki sam problem z kartą SanDisk Ultra MicroSDXC. Mogę odczytać dane z karty, ale nie zapisać. Jeśli masz możliwość to oddaj kartę na gwarancję, powinni Ci ją wymienić.
  • REKLAMA
  • #5 15804544
    Htomas
    Poziom 18  
    Ocena: 152
    daniello8 napisał:
    Mam taki sam problem z kartą SanDisk Ultra MicroSDXC. Mogę odczytać dane z karty, ale nie zapisać. Jeśli masz możliwość to oddaj kartę na gwarancję, powinni Ci ją wymienić.

kupowałem z rok temu, paragon wyrzuciłem :(
  • #6 17173423
    anatol 007
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam
    Mam ten sam problem z kartą, niestety nie da się z niej nic usunąć. Mam paragon i mógłbym oddać na gwarancji, ale są na niej dane osobiste z którymi nic nie da się zrobić. Próbowałem różnymi programami dostępnymi pod win XP. Czy ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?
REKLAMA