logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czym obciążyć dodatkowo membranę? Szukam skutecznych rozwiązań

Głośnik 03 Lip 2005 23:23 1977 4
REKLAMA
  • #1 1626847
    Głośnik
    Poziom 12  
    Ludziska słuchajcie mam taki problem nie wiem czym obciążyć dodatkowo membrane, może ktoś da jakąś mądrą rade
  • REKLAMA
  • #2 1626978
    djbolo
    Poziom 31  
    Ocena: 33
    Kilka warstw farby, a jak hardcore to duzo plasteliny... :D jest wiele sposobow, a do czego to potrzebne? Chcesz obnizyc rezonansowa?
  • REKLAMA
  • #3 1627050
    Głośnik
    Poziom 12  
    Na razie mi to nie jest potrzebne ale slyszalem ze daje to nizszy bas a tak wogole to jakiej farby? Zwyklej?!
  • REKLAMA
  • #4 1627102
    djbolo
    Poziom 31  
    Ocena: 33
    Napisz cos wiecej o tym glosniku, jaki typ obudowy? Mozesz przez przedobrzenie calkowicie zmienic dzialanie... Obnizyc to mozna, ale to bys musial troche tej masy dodac, do tego obnizysz jeszce efektywnosc - co jest efektem ubocznym, szkoda glosnika na takie eksperymenty...
  • #5 1627541
    tomaszo
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 100
    Zabieg jest bez sensu!

Jesli juz obciazac, to wiedzac o ile - uzywa sie monet, poszukaj w internecie, podaja ile kazda moneta wazy z duza dokladnoscia...

Co to da? Nieco obnizy rezonansowa - i tyle. Po obciazeniu znaczna masa spadnie efektywnosc nie tylko dla wyzszych dzwiekow - ale takze i dla samego basu.
    Jesli chcesz uzyskac duze natezenia i niezle zejscie - kup dobry glosnik i go odpowiednio zaaplikuj, potem tylko wystarczy go dobrze zasilic...
REKLAMA