logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór konsoli: GameCube, Xbox czy PS2? Parametry i gry

Xan-dark_elve 04 Lip 2005 21:00 1902 16
REKLAMA
  • #1 1629038
    Xan-dark_elve
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Witam. Mam okazję zakupić jedną z podanych konsolek do gier: GameCube, X-Box, , PSX2... którą polecacie ? Która wg. was ma lepsze parametry graficzne, są na nią lepsze gry etc. ? [pytam o opinię ponieważ sam z żadną z nich się nie zetknąłem, a informacje na stronach producentów to nie to samo co opinie grających albo będących w temacie konsolowym]. Z góry dzięki za każdą wypowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 1629057
    Bart0sz
    Poziom 15  
    Ocena: 24
    A wiec tak, polecam ci X-Box... poniewaz pod wzgledem grafiki i gier jest idealny... Coraz wiecej widze wlasnie gier na X-Box'a co do PSX 2 nie opłaca sie poniewaz wychodzi nowszy i bedzie coraz mniej gier... moja sugestia to X-b0x
  • REKLAMA
  • #3 1629235
    wader_669
    Poziom 28  
    Ocena: 15
    mam gamecuba i ps2. playstation mi sie bardziej podoba. latwo przerobic go i latwo dostac gry pirackie (szkoda ze sa problemy z laserem niewiem jak to z x-boxem) wiem ze na xboxa tez sa jakies modd-chipy ale nieznam sie wiem ze mozesz fajnie go przerabiac ma wiecej mozliwosci a w playstation mozesz podlaczyc tylko dysk lub karte sieciowa ktora podobno dziala z neostrada w xboxie mozesz podlaczac lcdeki i wiele innych rzeczy tak dokladnie tobie tez niewpowiem bo sie nieznam ale w necie znjadziesz pelno informacji.
    co do grafiki to wydaje mi sie ze nie roznia sie duzo
    jeszcze cos mi sie przypomnialo latwo mozesz podlaczyc joysticka od x-boxa do kompa z joystickiem do playstatio jest troche gorzej
  • #4 1629336
    KJ
    Poziom 31  
    Ocena: 945
    Ja polecam X-boX a bardzo fajna konsolka grafika super. Modczipy są bardzo ciekawe. sprzęt potrafi wiele bez problemu można odtworzyć divix-a czy mp3 po sieci też da się pobuszować :) Nie bez znaczenia jest też fakt że HDD mamy na wyposażeniu podstawowym w prawdzie tylko 10gb ale zawsze to coś :) Wybór gier jest bardzo spory (sam mam ponad setkę) i pozycje są ciekawe moim zdaniem. Grafika niczego sobie moim zdaniem bije PS2 na głowę :D
  • REKLAMA
  • #5 1748153
    J_Bravo
    Poziom 28  
    Ocena: 161
    polecam xboxa. nie psuje sie
  • #6 1748901
    wader_669
    Poziom 28  
    to ze xbox sie nie psuje nie wierze ale sadze ze i tak jest lepszy od ps2 ja mam playstation i jestem niezadowolony
  • #7 1750572
    plik4
    Poziom 26  
    Ocena: 12
    Ja polecam Xboxa bo mozna podlaczyc dysk (wpakowac w srodek) po wlozeniu chipa chodza wszystkie CD. Zmiana softu i chodzi z PS i PS2... Uprzesz sie i wingroze wgrasz. Jak masz dysk duzy zgrywas zsobie filmy oraz gry na dysk i jedziesz bez wkladania plyty... Aha i nie beirz tej wersji Crystal ( czy jak to tam ) todobno niewypal straszny. Aha i napewd Philips a nei samsung bo ten drugi nie wszystko czyta...
  • #8 1751533
    J_Bravo
    Poziom 28  
    plik4: ale w xboxie jest juz dysk twardy. ma pojemnosc okolo 10GB.
  • #9 1751617
    plik4
    Poziom 26  
    Ocena: 12
    tak jest odrazu wiem wiem ale znajac realia Xan-dark_elve bedzie kupowal urzywanego Xa wiec musi na to zwrocic uwage, poniewaz niektorzy sprzedaja konsole z wyjetym dyskiem za nizsza atrakcyjniejsza cene...
  • #10 1807127
    kylo31
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    coś niecoś wiecie panowie o xboxie,ale chyba tylko ze słyszenia.ja jako stary konsolowiec,radziłbym wybierać konsolę pod kątem gier jakie oferuje(i nie chodzi tutaj o grafikę tylko o klimat).obecnie posiadam xboxa,który spełnia moje wymagania jako kombajn multimedialny,ale tęsknię za tytułami z ps2 i gamecuba.moim zdaniem w chwili obecnej najlepszą,najbardziej uniwersalną i niezawodną maszyną jest xbox.polecam zajrzeć tutaj http://forum.xbox-scene.pl/index.php?act=idx[url][/url]
  • REKLAMA
  • #11 1810490
    dkx2
    Poziom 16  
    Ocena: 25
    Ja polecam PS2.Według mnie to najlepsza z konsoli.Jeśli chodzi o grafilk to w niektórtch goerkach jest nieznacznie gorsza od xboxsa ale za to ma duzo więcej i duzo lepsze gry.Np GT4,TEKKEN5 czy DMC3.Jeśli zaś chodzi o HDD to do ps2 równiez mozna go podłączyć i odpaleć z niego gierki,wiem bo sam mam.
  • #12 1812040
    J_Bravo
    Poziom 28  
    dkx2: kazdy poleca to co ma. to normalne. jestes nieobiektywny ...

kazda konsola ma swoje plusy i minusy. ps2 ma wiecej gier, xbox ma wiecej mozliwosci.

jesli chodzi o granie i tylko granie to polecam ps2 i kilogram laserow na wymiane ;)

jesli chodzi o granie, ogladanie filmow, sluchanie mp3, buszowanie po necie to polecam xboxa.
  • #13 1815413
    szkodniczek
    Poziom 17  
    witam, moze moja wypowiedź sie przyda, osobiście niemam ani jednej konsoli dlatego moze uda mi sie byc obiektywnym. Grałem na wszystkich konsolach (z wyżej podanych) i oto moje wniosko-rady:

PS2 - duzo ciekawych gier, bardziej popularna, tanie akcesoria, problem laserów, ale mój kumpel nie wymieniał a ma juz 2 lata PS2 niewiem moze ma szczęscie, grafika przyzwoita ale jak to w konsoli bywa niepowala juz na kolana jak na początku w GT3 ( reklamowanym w TV :])

X-BOX - tez dużo gier, multum funkcji naprawde potrafi wiele m. in. odtwarzac gry ps2 (to duza przewaga nad soniaczem) to tak jakby kilka konsol w jednym, dysk w zestawie fajna sprawa, ps2 nie oferuje tego w zestawie, niezawodny (wiem bo mi spadł u kumpla z biórka i chyba ps2 by niewytrzymało ale niewiem niemam okazji sprawdzic, akcesoria sa nienajtańsze niestety( mówie o oryginalach, chociarz na allegro podróbki tez sa drozsze niz w sonym) no i net.

GAMECUBE - grałem tylko raz i musze powiedziec ze grafa całkiem ok GC jakos przypomina mi N64 gry były super jak na tamte czasy ale grafa srednia, dobra zchodze z tematu. Niewiem jak akcesoria i gry ale GC zdaje mi sie bardziej zabawka niz konsolą, moze to przez ten wygląd? Kto wie.
  • #14 3723449
    Xan-dark_elve
    Poziom 16  
    Ocena: 5
    Od czasu mojego pytania minęło sporo... yy czasu... zatem kolejne porównanie. PSX3, X-Box 380 czy może jeszcze inna ?

Sam przychylny jestem X`owi... ale razi mnie to, że to produkt microsoftu.
  • #15 3723862
    wader_669
    Poziom 28  
    ja mam to same zdanie tez bym wybral x-boxa. wczesniejszy model byl znacznie lepszy od ps2. nie wiem jak to z 360 bo juz tego nie sledze. slyszalem tylko ze gry ktore wychodzily tylko na ps np devils me cry teraz tez wyjda na x´a to chyba musi cos znaczyc
  • #16 3727577
    J_Bravo
    Poziom 28  
    ja bym polecal albo x360 albo wii ...
    co do sony to trzeba troszke poczekac az pojawia sie fajne gry ...
  • #17 3727672
    lord_blaha
    Poziom 33  
    Ocena: 112
    zdescydowanie ikspudło360- duzo gier, śliczna grafika. Niedługo wyjdzie wersja z interfejsem hdmi, przerobić go nietrudno.
    PS3- drogi, bez mozliwośći grania na "kopiach zapasowych"- chybha że kupisz sobie nagrywarkę blu-ray. Gry astronomicznie drogie i wybór niewielki.
    Jak wolisz gry zręcznościowe to tylko Wii z kolei. Wii remote jest w tych grach najlepszy.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy wyboru konsoli do gier spośród GameCube, Xbox i PlayStation 2 (PS2) z uwzględnieniem parametrów graficznych, dostępności gier oraz funkcji dodatkowych. Xbox jest polecany ze względu na lepszą grafikę, wbudowany dysk twardy 10 GB, szerokie możliwości multimedialne (odtwarzanie DivX, MP3, przeglądanie internetu) oraz łatwość modyfikacji (modchipy, zmiana softu). PS2 oferuje większą bibliotekę gier, w tym popularne tytuły jak Gran Turismo 4, Tekken 5 czy Devil May Cry 3, ale ma problemy z laserem i ograniczone funkcje multimedialne. GameCube jest oceniany jako mający dobrą grafikę, ale mniej uniwersalny. Wśród wad Xboxa wymieniano wyższe ceny oryginalnych akcesoriów oraz ryzyko zakupu konsoli z wyjętym dyskiem. PS2 jest tańszy i łatwiejszy do przeróbki, ale mniej funkcjonalny sieciowo. W późniejszych wypowiedziach pojawiły się sugestie dotyczące nowszych modeli: Xbox 360, PlayStation 3 i Nintendo Wii, gdzie Xbox 360 chwalony jest za grafikę i bibliotekę gier, PS3 za wysokie ceny i ograniczenia w kopiowaniu gier, a Wii za kontroler ruchowy i gry zręcznościowe. Ogólnie Xbox jest uznawany za najbardziej uniwersalną i niezawodną konsolę, PS2 za bogatą ofertę gier, a GameCube za dobrą grafikę, ale mniejszą popularność.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA