witam, moze moja wypowiedź sie przyda, osobiście niemam ani jednej konsoli dlatego moze uda mi sie byc obiektywnym. Grałem na wszystkich konsolach (z wyżej podanych) i oto moje wniosko-rady:
PS2 - duzo ciekawych gier, bardziej popularna, tanie akcesoria, problem laserów, ale mój kumpel nie wymieniał a ma juz 2 lata PS2 niewiem moze ma szczęscie, grafika przyzwoita ale jak to w konsoli bywa niepowala juz na kolana jak na początku w GT3 ( reklamowanym w TV :])
X-BOX - tez dużo gier, multum funkcji naprawde potrafi wiele m. in. odtwarzac gry ps2 (to duza przewaga nad soniaczem) to tak jakby kilka konsol w jednym, dysk w zestawie fajna sprawa, ps2 nie oferuje tego w zestawie, niezawodny (wiem bo mi spadł u kumpla z biórka i chyba ps2 by niewytrzymało ale niewiem niemam okazji sprawdzic, akcesoria sa nienajtańsze niestety( mówie o oryginalach, chociarz na allegro podróbki tez sa drozsze niz w sonym) no i net.
GAMECUBE - grałem tylko raz i musze powiedziec ze grafa całkiem ok GC jakos przypomina mi N64 gry były super jak na tamte czasy ale grafa srednia, dobra zchodze z tematu. Niewiem jak akcesoria i gry ale GC zdaje mi sie bardziej zabawka niz konsolą, moze to przez ten wygląd? Kto wie.