logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć głośniki Radiotehnika S-30B do wzmacniacza?

Majszix 01 Sie 2016 14:59 1833 4
REKLAMA
  • #1 15842787
    Majszix
    Poziom 2  
    Witam, jestem kompletnie zielona w temacie elektroniki a co dopiero dość starszego sprzętu. Znalazłam dwa głośniki Radiotehnika S-30B plus jakis wzmacniacz i inny sprzętu. Czy da się to jakoś połaczyć? Wiem, że do głośnków potrzebny jest kabel 2 żyłowy ale kompletnie mi to nic nie mówi.
    Jak podłączyć głośniki Radiotehnika S-30B do wzmacniacza? Jak podłączyć głośniki Radiotehnika S-30B do wzmacniacza? Jak podłączyć głośniki Radiotehnika S-30B do wzmacniacza?
  • REKLAMA
  • #2 15842836
    brofran
    Poziom 41  
    Ocena: 1400
    Radziłbym zaprosić jakiegoś kumatego kolegę który ma w tym temacie wiedzę . Bo trzeba w pierwszej kolejności sprawdzić czy wszystko jest sprawne , a później dopiero odpowiednio podłączać . Jeden niesprawny " klocek " i popalisz cała resztę . :cry:
  • REKLAMA
  • #3 15842840
    Majszix
    Poziom 2  
    brofran napisał:
    Radziłbym zaprosić jakiegoś kumatego kolegę który ma w tym temacie wiedzę . Bo trzeba w pierwszej kolejności sprawdzić czy wszystko jest sprawne , a później dopiero odpowiednio podłączać . Jeden niesprawny " klocek " i popalisz cała resztę . :cry:

A jak to mogę sprawdzić sama?
  • REKLAMA
  • #4 15842893
    cirrostrato
    Poziom 38  
    Ocena: 955
    Majszix napisał:
    Witam, jestem kompletnie zielona w temacie elektroniki a co dopiero dość starszego sprzętu.
    Sama możesz zaprosić do działania kumatego kolegę, serio.
  • #5 15842922
    aksakal
    Specjalista - urządzenia lampowe
    Ocena: 2998
    Na zdjęciach tuner - wzmacniacz i magnetofon kasetowy. Na zdjęciu schemat głośnika -Radiotehnika S-30B. Jak podłączyć głośniki Radiotehnika S-30B do wzmacniacza?
REKLAMA