Witam, mam problem taki, że po aktualizacji do wersji. 1607, z którą nie było żadnych problemów przy pobieraniu, teraz cały czas pisze, że aktualizacje są dostępne (daję foto), tyle że nic się nie pobiera. Aktualizacja stoi w miejscu na 0%, czasem jest pobieranie aktualizacji 100%, ale wtedy tak samo stoi w miejscu. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
Załączniki:
20160809_141205.jpg(751.27 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Proszę zacząć od wyczyszczenia zawartości folderu SoftwareDistribution oraz - o ile są usunięcia folderów $Windows~BT i sprawdzić efekt.
Kolejnym krokiem jest użycie tu: https://support.microsoft.com/pl-pl/kb/971058 wskazanego narzędzia.
Potem będzie można myśleć nad ew. dalszymi krokami.
Z folderu SoftwareDistribution nie można usunąć DataStore i ReportingEvents, $Windows~BT jak chcę usunąć to pisze, że potrzebuję uprawnień do wykonania tej akcji i nie wiem jak go usunąć. Narzędzie też nie pomogło.
Też mam windows 10 i u mnie czasami się wyświetla komunikat "nie można zainstalować aktualizacji" ale olewam to, bo mi to nie przeszkadza. Jeśli Ci się nie uda rozwiązać tego problemu to najlepiej wyłaczyć automatyczne aktualizaje. Ja je zawsze wyłączałem i teraz też je wyłącze, bo nie są mi one potrzebne i czasami jak się komputer aktualizuje "po cichu" bez naszej wiedzy to strasznie muli.
Z folderu SoftwareDistribution usunąłem wszystko oprócz DataStore i ReportingEvents tak jak pisałem wcześniej. Zresetowałem kompa i w historia aktualizacji teraz jest (daję foto) wcześniej tam nic nie było. Tyle że aktualizacja zbiorcza wersja 1607 pobrała się wcześniej jak problemu jeszcze nie było.
@cxzcxz123- Tak też można zrobić, ale trochę denerwuje, że po takim czasie, bo win.10 już chwile jest, dalej są takie głupie problemy.
Załączniki:
20160809_192859.jpg(1.5 MB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Spróbowałem jeszcze takiego sposobu, że w historia aktualizacji skorzystałem z opcji odzyskania i wróciłem do poprzedniej komplikacji. Po czym jeszcze raz pobrałem aktualizację wersja 1607, ale i tak to nic nie dało problem wciąż ten sam. Jedna zmiana to taka, że w historia aktualizacji teraz jest Aktualizacja funkcji dla win.10, wersja 1607 pomyślnie zainstalowano.
3 Zainstalowałem system na nowo z mojej oryginalnej płytki Win 10 i nie pobierałem aktualizacji poprzez Windows Update, ale z wcześniej pobranego obrazu ISO nagrałem na płytkę i zainstalowałem. Była to wersja 1607. Okazało się, że nadal nie wszystkie aktualizacje są zainstalowane a Windows Update, nie chce ich pobrać.
Korzystam z programu antywirusowego ESET on informował mnie, że są dostępne aktualizacje.
5 Przypisałem numerki tych aktualizacji i pobierałem stąd, po czym instalowałem je ręcznie.
✨ Użytkownik zgłasza problem z aktualizacją Windows 10 Pro do wersji 1607, która zatrzymuje się na 0% lub 100%. Po próbie usunięcia zawartości folderu SoftwareDistribution oraz użyciu narzędzi z Microsoftu, problem nie został rozwiązany. Użytkownik próbował również przywrócić wcześniejszą wersję systemu, ale to nie pomogło. Ostatecznie, problem został rozwiązany poprzez pobranie aktualizacji ręcznie z internetu oraz reinstalację systemu z obrazu ISO, jednak nadal występowały problemy z niektórymi aktualizacjami. Użytkownik korzystał z programu antywirusowego ESET, który informował o dostępnych aktualizacjach. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.