logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak otworzyć port na Livebox 2.0 do serwera Minecraft przez Hamachi lub Evolve?

Special525525 15 Sie 2016 12:31 1215 6
REKLAMA
  • #1 15869538
    Special525525
    Poziom 24  
    Ocena: 38
    Postanowiliśmy ze znajomymi pograć w Minecrafta. Troche więcej od nich wiem i dlatego to mi przypadł ten zaszczyt. To tak:

Hamachi u kolegi:

Jak otworzyć port na Livebox 2.0 do serwera Minecraft przez Hamachi lub Evolve? Jak otworzyć port na Livebox 2.0 do serwera Minecraft przez Hamachi lub Evolve? Jak otworzyć port na Livebox 2.0 do serwera Minecraft przez Hamachi lub Evolve?

Hamachi u mnie (hosta):

Jak otworzyć port na Livebox 2.0 do serwera Minecraft przez Hamachi lub Evolve?

W Evolve działa, ale jest opóźnienie jakieś 20 minut. Z tego co rozumiem musi być otwarty port, na którym będzie serwer.

Jak otworzyć port na Livebox 2.0 do serwera Minecraft przez Hamachi lub Evolve? Jak otworzyć port na Livebox 2.0 do serwera Minecraft przez Hamachi lub Evolve?

Wszedłem w ustawienia routera (Livebox 2.0) i jest tak:

Jak otworzyć port na Livebox 2.0 do serwera Minecraft przez Hamachi lub Evolve? Jak otworzyć port na Livebox 2.0 do serwera Minecraft przez Hamachi lub Evolve?

1. Jak otworzyć port?
    2. Na którym programie lepiej zrobić ten serwer?
    3. Jak zrobić, żeby to dziadostwo działało?
  • REKLAMA
  • #2 15869556
    steelek56
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    Nie powiem Ci teraz jak na liveboxie przekierowac port. W życiu nie miałem do czynienia z tym urzadzeniem. Możliwe że nie masz otwartych wszystkich portów.

Z mojej strony powiem, że może lepiej byłoby skorzystać z rozwiazania Tunngle. Pamiętam, że kiedyś kiedy mieliśmy jeszcze ograniczone fundusze na zakup gier i aby pograc w niektore zmuszeni bylismy do uzywania rzeczy typu hamachi to w 9 na 10 przypadkach walka z hamachi nie konczyla sie dobrze. Z tunngle nigdy nie bylo problemow. Nie było do tego stopnia ze po jakimś czasie nawet nie próbowaliśmy Hamachi.
  • REKLAMA
  • #3 15869579
    Special525525
    Poziom 24  
    Też tak słyszałem, że Hamachi to niewypał, ale z tego co widzę tak czy tak muszę mieć otwarte porty.
  • REKLAMA
  • #4 15869668
    steelek56
    Poziom 12  
    Powiem Ci, że jakich poradników bym nie używał zawsze były problemy z portami. Podejrzewam ze ma to związek z tym, że korzystam z niewielkiej miejskiej sieci.

Z drugiej strony z Tunngle nigdy nie było problemów. Instalujesz, logujesz się i grasz. Żadnych cudów z portami itp. W Tunngle to nie Ty jestes serwerem tylko oni. Ich serwer mostkuje ze soba graczy w jednym pokoju umozliwiajac im wspolna gre.
  • REKLAMA
  • #5 15869672
    Special525525
    Poziom 24  
    Najpierw muszę się zarejestrować, a chyba mają jakiś problem. Nie ma wiadomości aktywującej.

Dodano po 1 [godziny] 56 [minuty]:

Czy ja to dobrze zrobiłem? Zarejestrowałem się, ściągnąłem i wszedłem w private networks, create i mam własne takie, to będzie działać? Coś mam wrażenie, że dalej będzie zabawa.
  • #6 15870577
    steelek56
    Poziom 12  
    sporo lat mineło kiedy po raz ostatni uzywałem tunngle. Możliwe ze wiele się w miedzyczasie zmieniło. Pamietam po zalogowaniu do klienta wybierało się gre. Tam było po kilkanaście/kilkadziesiat 'pokoi'. Wchodziło się do konkretnego i grało takze z innymi.
  • #7 15910405
    Special525525
    Poziom 24  
    Jakiś czas temu (zapomniałem napisać) udało się to zrobić na evolve, ale i ja i kolega musieliśmy mieć otwarte porty, bez tego sygnał szedł do Dallas a potem dopiero do kolegi. Czyli wystarczyło pogrzebać w routerze i wszystko jest dobrze.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują o otwieraniu portów na routerze Livebox 2.0 w celu uruchomienia serwera Minecraft przez Hamachi lub Evolve. Wskazują na problemy z opóźnieniami w Evolve oraz trudności w konfiguracji portów. Sugerują alternatywne rozwiązania, takie jak Tunngle, które nie wymagają otwierania portów i oferują stabilniejsze połączenie. Użytkownicy podkreślają, że otwarcie portów jest kluczowe dla poprawnego działania serwera, a także dzielą się doświadczeniami związanymi z rejestracją i konfiguracją w Tunngle.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA