logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon i-sensys LBP7210Cdn - brudne wydruki po zamontowaniu nowego, nieoryginalnego toneru

zdziwionapanna 16 Sie 2016 21:37 1110 4
REKLAMA
  • #1 15872901
    zdziwionapanna
    Poziom 2  
    Temat zapewne błachy i prosty, ale pragnę uniknąć zakupu nowego toneru. Marka jak w temacie Canon i-sensys LBP7210Cdn, zaczęła brudzić po dodaniu nowego toneru, nieoryginalnego. Wyjęłam stary, canonowski bo się skończył w trakcie drukowania ważnej rzeczy i włożyłam niefirmowy, lecz ponoć dobry. Tu się zaczęła jazda. Wydruk z obu stron ma czarne paćki i paski po prawej stronie. Sprawdzałam wałek w tonerze i nie jest wybrudzony (nie rozkręcałam go). Z resztą wydaje mi się, że przy każdym wysunięciu szuflady sypie się z niego.
    Próbowałam czyszczenia rolki utrwalającej zalecanego przez producenta (z instrukcji haha) czyli opcje - funkcja - czyszczenie1, oraz tą samą metodą czyszczenia taśmy podawania. Niestety nic to nie dało. Zmarnowałam mnóstwo kartek i dalej nic nie wiem.
    Załączam dwa zdjęcia przodu kartki i tyłu.
    Z góry dziękuję za pomoc.
    Załączniki:
    • Canon i-sensys LBP7210Cdn - brudne wydruki po zamontowaniu nowego, nieoryginalnego toneru IMG_4043.JPG (591.54 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Canon i-sensys LBP7210Cdn - brudne wydruki po zamontowaniu nowego, nieoryginalnego toneru IMG_4042.JPG (489.71 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 15872911
    cefram
    Poziom 31  
    Ocena: 92
    Witam

Masz dwa wyjscia:
    - reklamowac ten niby dobry toner
    - kupic nowy

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 15872924
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 15872956
    zdziwionapanna
    Poziom 2  
    Czyli innymi słowy ten toner nie nadaje się już do niczego?
  • #5 15873632
    TECHNO-PRINT
    Poziom 20  
    Ocena: 47
    Jedyne do czego się nadaje, to do reklamacji.
REKLAMA