Temat zapewne błachy i prosty, ale pragnę uniknąć zakupu nowego toneru. Marka jak w temacie Canon i-sensys LBP7210Cdn, zaczęła brudzić po dodaniu nowego toneru, nieoryginalnego. Wyjęłam stary, canonowski bo się skończył w trakcie drukowania ważnej rzeczy i włożyłam niefirmowy, lecz ponoć dobry. Tu się zaczęła jazda. Wydruk z obu stron ma czarne paćki i paski po prawej stronie. Sprawdzałam wałek w tonerze i nie jest wybrudzony (nie rozkręcałam go). Z resztą wydaje mi się, że przy każdym wysunięciu szuflady sypie się z niego.
Próbowałam czyszczenia rolki utrwalającej zalecanego przez producenta (z instrukcji haha) czyli opcje - funkcja - czyszczenie1, oraz tą samą metodą czyszczenia taśmy podawania. Niestety nic to nie dało. Zmarnowałam mnóstwo kartek i dalej nic nie wiem.
Załączam dwa zdjęcia przodu kartki i tyłu.
Z góry dziękuję za pomoc.
Próbowałam czyszczenia rolki utrwalającej zalecanego przez producenta (z instrukcji haha) czyli opcje - funkcja - czyszczenie1, oraz tą samą metodą czyszczenia taśmy podawania. Niestety nic to nie dało. Zmarnowałam mnóstwo kartek i dalej nic nie wiem.
Załączam dwa zdjęcia przodu kartki i tyłu.
Z góry dziękuję za pomoc.